Itthon 2019. október 11.

Gyorskatamarán kötheti össze Budapestet Béccsel

Startlap Utazás Itthon 2019. október 11.
A novemberi próbaút sikerességétől függ, lesz-e folytatás.

Kísérleti jelleggel Budapestig hajózik le novemberben a Bécs és Pozsony között immár 13 éve, naponta háromszor közlekedő gyorskatamarán, a Twin City Liner – írja Turizmus.com.

A különleges hajó történetében először, 2019. november 22-én érkezik meg a magyar fővárosba, és ha a próbaút sikeres lesz, a jövőben gyakrabban látogathatnak ebben a formában a bécsiek Budapestre.

 

A 250 főt szállító katamarán reggel 9 órakor indul Bécsből, és a tervek szerint 15 órakor köt majd ki a magyar fővárosban. Vissza november 24-én indul.

Fotó: Twincityliner.com

A kirándulás fejenként 349 euróba kerül, ami a hajójegyen kívül magában foglal 2 éjszaka szállást egy belvárosi négycsillagos szállodában, a transzfereket és egy buszos városnézést is.

70 km/órával a Dunán

Korábban két kisebb hajó közlekedet a Bécs-Pozsony vonalon, az új, 250 fős Twin City Linert idén márciusban helyezték forgalomba. A két főváros közötti utat menetrend szerint 1 óra 15 perc alatt teszi meg.

Fotó: Twincityliner.com

A 7 millió eurós katamaránt az Egyesült Királyságban gyártották. A legmodernebb technológiai követelményeknek és szigorú környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő hajó 70 km/h-s csúcssebességre képes.

Keresés az oldalon