Kiderült a Balaton-átúszás időpontja, még lehet jelentkezni

Diósi Szilvia
Július 23-án lesz 40. Lidl Balaton-átúszás, két sportágban lehet nevezni, és színes programok is várják a résztvevőket.

Idén is több ezer nevezőre számítanak a Balaton-átúszás szervezői. A tavalyi évhez hasonlóan az 5,2 km-es táv mellett a 2,6 km-es féltávra is várják az úszókat. Idén második alkalommal SUP-pal is rajthoz lehet állni, limitált létszámban – írják a Balaton.hu-n.

A Balaton-átúszás a nyár egyik leglátogatottabb eseménye a magyar tengernél, amelynek keretében 1979 óta 207 656 fő teljesítette az 5,2 km-es távot. Tavaly közel hétezer amatőr és profi sportoló vett részt rajta csaknem 800 településről.

Balaton-átúszás
Forrás: balaton-atuszas.hu

Az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot az úszók, ahol többféle programmal is készülnek a szervezők.

A 40. Lidl Balaton-átúszásra is olyan programokkal készülünk, amelyek edukációs módon hívják fel a figyelmet a táplálkozással összefüggő egészségtudatosság fontosságára

– mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, ami a főszponzora az eseménynek.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg. Figyelik a víz hőmérsékletét és a hullámzást is.

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal születik döntés. Rossz idő esetére tartaléknapokat is jelöltek ki, ezek július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.