Bajban van a magyarok kedvenc külföldi reptere

Startlap Utazás
A koronavírus-járvány rendkívüli módon megviselte az európai repülőtereket, így a kontinens legforgalmasabb légi kikötője sem képes megfelelően magához térni egyelőre még.

A londoni Heathrow Airport szorgalmazza a brit kormánynál, hogy járuljon hozzá a beoltott emberek utazásához, miután a repülőtér talpra állítása jelentős lemaradásban van a többi európai légikikötőhöz – írja a Reuters-re hivatkozva a Napi.hu.

A cég ma már négymilliárd dollár veszteséget halmozott fel 2020 tavasza, a koronavírus-járvány kitörése óta. A Heathrow, amely a pandémia előtt Európa legforgalmasabb repülőtere volt, 2021 első felére kevesebb mint négymillió utast tudott csak kiszolgálni. 

Szinte hihetetlen, de 2019-ben 18 nap alatt fordultak meg ennyien London legnagyobb repülőterén. Az üzemeletető arra számít, hogy idén az üdülni indulóknak köszönhetően 21,5 millió utas fordul majd meg a repülőtéren.

Az év első hat hónapjára a Heathrow adózás előtt 787 millió font (1,08 milliárd dollár) veszteséget számolt el, szemben az elmúlt év azonos időszakában elkönyvelt 471 milliós hiánnyal. Az elmúlt év első félévének csak a felét befolyásolta a szigetországot márciusban letámadó koronavírus-járvány.