Autós mozivá változott a litván reptér kifutója

Fatima
Litvánia fővárosának reptere kihasználja a COVID-19 miatt bevezetett utazási korlátozások által okozott csökkentett forgalmat: autós mozit állítottak fel oda, ahol a repülő általában parkolni szokott.

Korábban megírtuk, hogy szabadtéri kávézóvá vált Litvánia fővárosa, nemrég pedig a Vilnius Airport alakult át drive-in mozivá. A látogatók egy óriási kivetítőn (ami nagyjából egy ötszintes lakás magasságával vetekszik) nézhetik a filmeket, miközben a hangrendszer az autórádiókon keresztül működik. Egyszerre 200 kocsi is leparkolhat egy kis szórakozásra.

Fotó: Vilnius Airport

Egyedülálló élmény

Ez része az „Aerocinema – The Journey Begins” projektnek, ami május végéig fut a vilniusi Nemzetközi Filmfesztivál részeként. A fesztivál szervezői a repülőtéren található csendesebb környezetet ragyogó lehetőségnek tekintik a filmek vetítésére, hiszen a mozik bezártak – írja a Lonely Planet. A projekt támogatás nemcsak a filmipar, hanem a repülés számára is – ezek amúgy is nehéz helyzetben vannak a világjárvány okozta korlátozások miatt.

A drive-in formátum megkönnyíti a fizikai távolodásra vonatkozó irányelvek és más szükséges biztonsági intézkedések betartását, ám más szabályokat is lefektettek, például: a jegyeket online lehet megvenni, egy autóban maxumim két személy tartózkodhat. „Egyedülálló élményt akarunk létrehozni” – mondja Algirdas Ramaška, a Vilnius IFF ügyvezető igazgatója, aki szerint nem mindennapi dolog a repülők parkolási területén mozizni. 

“Úgy gondolom, hogy ezek a vetítések benyomást tesznek a közönségre, amelyek egy életre szólnak” – tette hozzá.