Világ 2020. szeptember 15.

Járvány: szigorítottak az osztrákok

Fatima Világ 2020. szeptember 15.
Ausztriában a lavinajelző rendszer alapján alkották meg a korona-jelzőlámpa rendszert, ami szeptembertől 4 színbe sorolja be a településeket kockázat alapján - ebben történt némi átrendeződés.

Az osztrák operatív törzs ajánlásai alapján a 4 színű korona jelzőlámpán szeptember 11-től zöldről sárgára vált tiroli Innsbruck és Schwaz város, az alsó-ausztriai Korneuburg járás és Bécsújhely (Wiener Neustadt) város besorolása. Bécs, Graz és Kufstein járás települései közepesen kockázatos kategóriában vannak – így sárga színnel jelölik -, míg Linzben sárgáról zöldre váltott a jelzés – írja a GD Consultingra hivatkozva a Turizmus Online.

Nyaralás Ausztriában a járvány után
Klaus Pressberger/SEPA.Media /Getty Images

Szeptember 14-től új rendelkezések

Az 19 fős szakmai bizottság ajánlása szerint kiterjesztik a maszkviselési kötelezettséget szövetségi szinten egész Ausztriábana nyilvános zárt helyiségekben tartózkodókra, beleértve a fürdőket és uszodákat is, az éttermekben dolgozóknak is hordaniuk kell a védőfelszerelést. Továbbá azt is bevezetik, hogy zárt rendezvényeket 50 főig, szabadtéri rendezvényeket ültetés nélkül pedig 100 főig lehet megtartani. Az ültetett eseményekkel kapcsolatban közölték: 1500 fő, illetve 3000 fő a létszámhatár.

Keresés az oldalon