Jó hír a Budapestről Belgrádba utazóknak: visszatér a közvetlen járat

Pitz Dániel
A szerb nemzeti légitársaság számos kedvező átszállási lehetőséget kínál majd a magyar utasoknak, így nem csak Belgrádba, de az Egyesület Államokba is eljuthatunk.

Az Air Serbia 2013-ban kezdte meg működését, azóta pedig egyre több helyre szállítja utasait. 2023 tavaszától három új útvonalon közlekednek majd a légitársaság járatai. Így Belgrádból közvetlen járattal lehet majd utazni Budapestre, Ankarába és Izmirbe is.

A szerb nemzeti légitársaság hosszú szünet után március 17-én szállít először utasokat Budapestről Belgrádba – tudta meg az AIRportal.hu.

A nyári menetrend kezdetétől fokozatosan növelik majd a járatok számát. A csúcsidőben nem kevesebb, mint 17 járatpár közlekedik majd hetente a szerb és a magyar főváros között .

Az Air Serbia járata
Fotó: AFP/Nicolas Economou /NurPhoto

Átszállási lehetőségek

A közvetlen járatok célja azonban nem csupán az, hogy Belgrádot népszerűsítse, hanem hogy átszállási lehetőséget biztosítson a magyar utasoknak Spanyolország, Olaszország, Görögország, Ciprus és az USA irányába.

A légitársaság 2015-től szállít utasokat a New York-ba, május 17-től pedig a chicagói O’Hare repülőtérre is eljuthatunk az Air Serbia közvetlen járataival. De Európából egyedüliként innen repülhetünk a kínai Tiencsin városába is december 9-től.