A Wizz Air bővítést tervez Szaúd-Arábiában

Startlap Utazás
A cél a szaúd-arábiai légiközlekedés előmozdítása, fellendítve az ország turizmusát és jelentősen növelve összeköttetéseit.

A Wizz Air szándéknyilatkozatot írt alá a Szaúd-Arábiai Királyság beruházási minisztériumával, amelyet a szaúdi nemzeti légi összeköttetési program is támogat. A megállapodás célja az ország piacfejlesztési lehetőségeinek feltárása a légiközlekedési iparágban – olvasható a légitársaság keddi közleményében.

Mint írják, Szaúd-Arábia egy ambiciózus stratégiai elképzelést indított útjára a Vision 2030 programmal, amelynek tervei közt szerepel, hogy az évtized végéig megháromszorozza az ország utasforgalmát. Ez a célkitűzés példátlan lehetőségeket kínál a légitársaságok és a légiközlekedési ellátási lánc számára.

A Wizz Air bővítést tervez Szaúd-Arábiában
Fotó: Getty Images

“A Wizz Air innovatív és fenntartható ultradiszkont modellje bizonyítottan fejleszti a piacokat azáltal, hogy minden korábbinál szélesebb kör számára teszi megfizethetővé a repülést. A szándéknyilatkozat jól tükrözi a Wizz Airrel való együttműködésben rejlő potenciálokat és a lehetséges keresletnövekedést, amely jelentősen hozzájárulhat a Szaúd-Arábiai Királyság gazdasági gyarapodásához.

A felek a megállapodást követően olyan potenciális befektetési és működési modelleken dolgoznak majd, amelyek előmozdítják a szaúd-arábiai légiközlekedést, fellendítve az ország turizmusát és jelentősen növelve összeköttetéseit” – szerepel a tájékoztatásban.