Ilyen lesz a nyár a Wizz Air szerint

Startlap Utazás
Bár a fapados elmúlt pénzügyi éve nem alakult jól, a vállalat bizakodó a jövővel kapcsolatban.

A Wizz Air jelezte, hogy az esztendő első három hónapjában, mely egyben a pénzügyi évének utolsó negyede, a vártnál sikeresebben teljesített – írja a Roadster.hu. Mindez annak fényében, hogy felfüggesztette az Ukrajnába, Oroszországba és Moldovába tartó járatait.

Egyébként az elmúlt esztendőre vonatkozóan, teljes egészében, nettó 632 millió euró és 652 millió euró közötti veszteséget könyvelhetnek el, ami több mint a korábban becsült 576 millió euró. A légitársaságnak 2012 óta ez volt az első veszteséges éve.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ami viszont érdekes, hogy a Wizz Air saját előrejelzése szerint április és június között előreláthatóan 30 százalékkal, július és szeptember között pedig mintegy 40 százalékkal több ülőhelykilométert (a repülőgép ülőhelyeinek száma szorozva a megtett kilométerekkel) repülnek majd többet, mint a covid előtti utolsó évben, vagyis 2019-ben.

Ehhez az is hozzájárul, hogy a pandémia szigorításain jó pár országban lazított. Ugyanakkor az ukrajnai háború csökkentette a légi közlekedés iránti keresletet, és destabilizálta a nyersanyagárakat szerte a világon. Mindezek ellenére a fapados társaság szerint látható a fellendülés, ahogy közeledik a nyári szezon.