5 úti cél, ahova gyakran hihetetlenül olcsó a repülőjegy

Gulyás Judit 2019. augusztus 05. Tippek
Összeszedtünk néhány olyan helyet, amit pár óra alatt, és általában néhány ezer forintból elérhetünk, repülővel.

1. Milánó

Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye, egyben az ország gazdasági fővárosának is tartják.  Ugyanakkor napjainkban népszerűségét inkább divatházainak, a Scala-nak köszönheti, pedig itt található a Santa Maria delle Grazie-templom is, ahol Leonardo da Vinci híres festménye, Az utolsó vacsora látható.

Milánó nagyon modern, elegáns, nyüzsgő város, sok üzlettel, forgataggal. Akár egy-két napra, akár hosszabb időre utazunk ide, biztosan találunk magunknak elfoglaltságot.

Repülővel 1 óra 15 perc alatt elérhetjük, és 6000 forintért is elcsíphetünk jegyeket a fapadosoknál oda-vissza.

Látnivalók

A látnivalók megtekintéséhez érdemes megvásárolni a Milano Card-ot, amellyel ingyenesen lehet használni a tömegközlekedési eszközöket, és ingyenesen vagy kedvezménnyel lehet belépni múzeumokba és egyéb nevezetességekbe. Online is megvásárolható.

Utaznál, de nem tudsz dönteni? Kövesd az Utazás Tippek oldalt a Facebookon a legmenőbb úti célokért!Követem!

Ezeket semmiképp se hagyd ki: Teatro Alla Scala, Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele II, Castello Sforzesco.

Milanói dóm. Fotó: iStock

2. Bázel

Svájc harmadik legnagyobb városa, az ország északnyugati részén, a svájci-német-francia határnál található, és a Rajna szeli ketté. Európa szívében mindig is stratégiailag fontos szerepet töltött be, kulturális főváros. Kedves, viszont nagyon fegyelmezett és rendezett. A 200 ezer lakosra, nagyjából 40 múzeum jut, köztük néhány világszínvonalú.

A település 2000 éves történelmét több helyen is őrzi. Ferihegyről 1 óra 40 perc alatt érhetjük el, és októberben akár 5980 forintért repülhetünk ide.

Amiket ne hagyj ki: Basel Minster gótikus templom, Állatkert, Tinguely Múzeum.

Bázel. Fotó: iStock

3. Eilat

Izraeli kikötőváros, itt található az ország Indiai-óceán felé vezető kijárata, a Vörös-tenger partján, az ország legdélebbi részén található. A tengervíz hőmérséklete egész évben kellemes, így bármikor megmártózhatunk benne. Ugyanakkor nyáron akár 40 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, ezért inkább szeptember-október környékén érdemes felkeresni a várost.

Október-november környékén 14 000 Ft-ért találtunk repülőjegyet, az út 3 óra 40 perc.

A Delfin parton megnézheted, hogyan etetik és tanítják ezeket a lenyűgöző állatokat. A tenger élővilágát a hatalmas ablakokkal ellátott Tengeralatti Obszervatóriumból csodálhatod meg. Keresd fel a Vörös-szurdokot is (Red Canyon), amely a várostól kb. 20 km-re, az egyiptomi határ közelében található.

Eilat tengerpart. Fotó: iStock

4. Eindhoven

Amszterdamtól dél-keletre, nagyjából másfél órára található holland település, 213 000 lakossal. Technológia, design és művészeteket kedvelők fellegvára, gazdag egyetemi élettel, nem egy tipikus úti cél, viszont tökéletes kiindulópont lehet egy Benelux körútnak.

Diszkont kártyával már kb. 6000 Ft-ért találtunk retúr repülőjegyeket október-november hónapokban.

Ha ide látogatsz, érdemes megnézni a Philips Villanykörtegyárát, illetve ha hosszabb időre érkezel, feltétlenül tegyél kitérőt a fővárosban is.

Eindhoven belváros. Fotó: iStock

5. London

A brit főváros közkedvelt úti cél a magyarok körében, mivel most már nagyon könnyen elérhető: több fapados társaság naponta többször is indít járatokat. London esetében, kifejezetten jó, ha előre kitaláljuk, mi az, ami miatt fel szeretnénk keresni. Ha a turisztikai látványosságokat szeretnénk megtekinteni, akkor mindenképp készítsünk egy listát még otthon, hogy melyik az, ahova feltétlenül szeretnénk bemenni, és a jegyeket még otthon online vásároljuk meg.

Rengeteg cég kínál különböző kombinációkat a legnépszerűbb helyszínekre. A repülő 2 óra 20 per alatt teszi meg a távot Budapestről, és ha fapadossal megyünk, az többnyire Lutonon vagy Gatwicken landol, ami valamivel messzebb van a központtól, de vonattal vagy busszal mindkettő elérhető. A jegyár ősszel szeptembertől novemberig most 7800 Ft körül mozog, diszkont kártyával.

Ezeket ne hagyd ki: Big Ben, Trafalgar Square, Buckingham-palota, Notting Hill, London Eye, London Bridge, Tower, Sherlock Holmes Múzeum, Harry Potter múzeum.

Keresés az oldalon