Élmény 2020. május 16.

22 dolog, amitől megőrül(t)ünk (régen) a hotelekben

Travellina Élmény 2020. május 16.
Abban bizonyára mindenki egyetért, milyen nagyszerű dolog az utazás, de abban is, hogy bizony együtt jár néhány elkerülhetetlen bosszúsággal. Törölt vagy későn induló gépek, lehúzós taxisok, népszerű helyeken túl nagy tömeg, váratlan zivatarok. De a legtöbbet talán mégis a szállodák miatt morgolódtunk a Covid-19 előtt. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy ezeket olyanok tervezték, akik még az életükben nem szálltak meg egyben sem. Na de nézzük a leggyakoribb hibákat! Travellina írása.

Felelevenítjük azokat az időket, amikor még gondtalanul utaztunk, és most nosztalgiázunk kicsit. Travellina korábban megfogalmazott listáját tesszük közzé hotelélményekről, amelyeket remélhetőleg hamarosan ismét átélhetünk. 

vendégszerző
Travellina

Travellina

Kisgyörgy Éva, a travellina.hu bloggere. 139 országban járt, szeret vezetni, kevésbé ismert tájakat felfedezni és jókat enni.
Cikkei

Hol a kapcsoló?

1. Bemegyünk a szobába, szeretnénk fényt csinálni, de nem lehet. Egyre több helyen fordul elő, hogy nincs általános világítás, csak olvasólámpák, valamint egy sarokba beállított állólámpa, azokat kell egyesével kapcsolgatni, de még ha mind világít is, nem adnak elég fényt.

2. Különleges designlámpák állnak az éjjeliszekrényen, melyek talán érintésre kapcsolnak be és ki, de akárhogy nézegetjük, tapogatjuk, nem jövünk rá, hogy lehet működésbe hozni őket.

3. Szeretnénk alvás előtt kicsit olvasni, de olyan gyér fénye van az olvasólámpának, hogy lehetetlen jól látni a betűket.

Ki szeret borítékban aludni?

4. Sokak halála a matrac alá szigorúan betűrt paplancsücsök, amitől úgy érzi magát az ember az ágyban, mintha egy borítékban aludna.

5. Lehet, hogy az eleganciát hivatottak növelni a nagy díszpárnák és súlyos ágytakarók az ágyon, de csak a bosszúság van velük, amikor nincs hova tenni őket a szobában.

6. Nem adnak paplant a hotelben, csak egy lepedő van az ágyon, és erre teszik a ritkán mosott plédet. Óhatatlan, hogy ehhez is hozzáérjen éjjel az ember, úgyhogy végig rossz érzése van, hogy nem tiszta ágyban alszik.

Getty Images

7. Két vendégnek egy nagy közös paplant adnak, amit az éjszaka során a pár tagjai egymásról rángatnak le. Ráadásul ha nem egy párról van szó, hanem barátokról, akkor még kicsit kínos is lehet egy paplan alatt aludni.

8. Franciaágynak tolnak össze két heverőt, melyek nem illeszkednek rendesen és a két ágy közé szinte beesik a vendég.

Hova tegyem?

9. A legtöbb szállodaszobában csak akasztós szekrény van, sehol egy komód vagy polcos rész a gardróbban. Pedig ritka lehet az olyan utazó, akinek az összes ruháját ki kell akasztani. És akkor a fehérneműről még nem is beszéltünk!

10. Szintén általános pakolási probléma, hogy a fürdőszobában nincs polc, ahova szépen kirakosgathatjuk a piperecikkeinket. A mosdó vékony szélén nem férnek el a saját kis tégelyek, tubusok, azokat mindig a szobából kell egyesével bevinni.

11. Gyakori bosszúság az is, amikor a fürdőben nincs akasztó kiteregetni a vizes törülközőt. Különösen wellness szállodákban jelent további gondot, amikor még a nedves köntöst is szárítani kell valahol. Két köntösnek és két fürdőlepedőnek szinte sehol nincs elég hely száradni!

12. A fürdőszobában gyakran olyan helyen van kikészítve a törülköző, ahol nem lehet elérni a zuhanyból és ki kell jönni a jó kis gőzből a hidegbe. Ez főleg ott gond, ahol nincs rendesen kifűtve a fürdőszoba.

Hova dugjam?

13. Főleg a régebbi hotelekben fordul elő, hogy az ágy mellett nincs konnektor, így nem tudjuk éjjel tölteni magunk mellett az ébresztőként is használt mobilt. Amikor a szoba másik csücskében csörög reggel, kénytelenek vagyunk azonnal felkelni, hogy elnémítsuk.

14. Az üzleti utazóknak különösen hasznos, ha van íróasztal a szobában, de mit sem ér, ha nincs az asztal közelében egy konnektor a laptopnak. Sokszor fordul elő, hogy bár ott az asztal, épp lemerülőben a notebook és kénytelenek vagyunk az ágyon kuporogva vagy egy sarokban ülve dolgozni, hogy a konnektor közelében legyünk.

Getty Images

15. Sokszor nagyon fukarul bánnak a konnektorok kiosztásával. Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy az egyetlen konnektor a szobában a masszív ágy mögött van az olvasólámpáknak, vagy épp abba van bedugva a tévé vagy a hűtő, azaz nincs szabad kapacitás a saját kütyünket tölteni.

Mi berreg?

16. Néha csak néz fejcsóválva az ember belépve egy szobában: honnan jön ez a hang? Sokszor olyan ősrégi hűtő vagy légkondicionáló van a hotelekben, melyek hangos berregése felér egy épp felszálló repülő zúgásával.

17. És ha már a légkondicionálásnak tartunk, bosszantóak a szabályozhatatlan, kikapcsolhatatlan készülékek. Sok országban fagyasztó hőmérsékletre hűtik le a szobát, ahol az ember torka azonnal megfájdul, ha megjön a városnézésből és nem lehet egyedileg állítani rajta.

Hogy lehet így aludni?

18. Számos szállodában nem lehet biztonsági okokból kinyitni az ablakot, így soha nem tudunk szellőztetni. Hiába van klíma, attól nem lesz frissebb, tisztább a levegő.

19. Nem csak a zajok és a hideg, de az erős fény is nehezítheti az alvást. Főleg északi tájakon lehet gond nyáron, amikor még éjfélkor is nappali fény van, hogy nincs sötétítő vagy nem lehet azt rendesen összehúzni, így hajnalban kipattan az ember szeme.

20. Még a legjobb szállodákban is előfordulnak olyan papírvékony falak, melyeken keresztül hallhatjuk a szomszédból a tévét, beszélgetést, házaséletet. Este tíz után már lehet szólni, ha nagyon idegesítő, de addig is bosszantó tud lenni.

Getty Images

21. A magyar utazók leginkább Dél-Olaszországban vagy Portugáliában találkozhatnak azzal, hogy bizonyos helyeken télen sem fűtenek. Mivel nem vagyunk hozzászokva, a fűtés nélküli szobákban a téli hónapokban meglehetősen cudar hideg van. Ezen segíthetnek kis elektromos hősugárzók és meleg takarók, de a fürdőszobába akkor is vacogva kell kimenni.

22. Újra és újra előfordul, hogy reggel nyolckor kopogtatnak a takarítók a kicsekkolás napján, hogy elmentünk-e már. Számomra örök rejtély, hogy ha már fel tudunk küldeni embert a világűrbe, hogy nem lehet megoldani a kommunikációt a takarítószemélyzet és a recepció között, mikor ürülnek meg a szobák.

 

Bosszúságok ide vagy oda, ezek az utazás velejárói, amiket meg kell szokni. Mindezek ellenére még nem volt olyan vakációm, ahol ezek a dolgok akár csak picit is kedvem szegték volna. Elvégre a szállásra csak aludni járunk, rosszabb esetben meg majd kialudjuk magunkat, ha hazaérünk!

Keresés az oldalon