Szórakozás 2016. november 10.

Hova tűnt Egri János? - Így néz ki ma a 80 éves kvízkirály!

Szórakozás 2016. november 10.
Volt olyan időszak, amikor négymillió embert ültetett a képernyő elé.

A legendás műsorvezető 1972-től 1997-ig dolgozott a királyi tévénél. Legismertebb vetélkedői a Játék a betűkkel, a Melyiket a 3 közül?, a Négy kerékkel okosan!, a Szellemi 5 tusa, a Lehet egy kérdéssel több?,  a Keresztkérdés voltak. Egri utolsó műsora a Kérdezz, felelek volt a közszolgálati tévénél.

Szándékosan hagytuk a felsorolás végére az Elmebajnokság-ot, amely elképesztő népszerűségnek örvendett a '80-as években. Előfordult, hogy négymillió ember követte az adást.

Egri János, Tihany, 2015. július 23. (MTI Fotó: Nagy Lajos)

 

A Heti Válasz tavaly májusban készített interjút az akkor 79 éves Egri Jánossal, aki a lapnak elmondta: már nem kér a televíziózásból, mert nem akarja saját életművét polírozni. 

Az egykori népszerű műsorvezető visszavonulásának okairól is beszélt: úgy fogalmazott, azért nem szerepel tévében, mert azt látja, hogy a mai médiaszemélyiségek sokszor nem a kvalitásaik miatt kerülnek reflektorfénybe. Őt is megkeresték a kereskedelmi csatornák ajánlataikkal, de nem vállalta a feladatot, mivel szerinte ott csak "megfizetett rabszolga" lett volna.

Egri János azonban a televíziós pálya után is feltalálta magát: tavaly például képzőművészeti kiállítás nyílt magángyűjteményéből. 

Alább egy videó látható az Elmebajnokság című vetélkedő egyik 1983-as adásából:

 

(Forrás: HVG.hu, Femina)

Keresés az oldalon