Christian Eriksennek ilyen szép családja van

Startlap - Startlap
Egymás után jelennek meg a hírek Christian Eriksen állapotáról, a dán focistáról azonban kevesen tudják, hogy kétgyermekes apuka.

Christian Dannemann Eriksen dán válogatott labdarúgó, az olasz Internazionale csapatának játékosa. A napokban még a szokásosnál is többet szerepelt a neve a hírekben, ugyanis a finnek elleni Eb-nyitány 43. percében hirtelen összeesett a pályán, újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát. Mint kiderült, nagyjából harminc másodperccel az első áramütés után magához tért, és képes volt beszélni. Az első mondata az volt: “a fenébe, még csak 29 éves vagyok”. Később kórházban tartották megfigyelésen. A Dán Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint az orvosok úgy döntöttek, Christian Eriksennek beültethető defibrillátorra van szüksége, ő pedig elfogadta a megoldást.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Christian Eriksen (@chriseriksen8) által megosztott bejegyzés


Viszont a sokk után most jöjjön egy pozitívabb, aranyosabb történet. A középpályás immár kétszeres apuka, s noha a magánéletét szereti valóban csak a magáénak tudni, egy-két információt azért korábban elárult már családjáról.

Áldozatok a családért

A sztárfocista 2012-ben szeretett bele Sabrina Kvist Jensenbe,  aki sok mindent feladott azért, hogy a labdarúgó mellett lehessen. Sabrina Dániából Londonba költözött, fodrászkarrierjét elhagyva pedig hivatásos focistafeleség lett, amikor Eriksen aláírt a Tottenhamhez. Christian is tisztában van azzal, kedvese min ment keresztül, ezt a The Sunnak adott interjújában ismerte el: “Minden áldott nap a hivatásomért élek. Ez viszont elég nehéz a barátnőm számára. Természetesen szeretnék kimenni a városba vele és a barátaival, de ez egyszerűen nem fér bele nekem.” Ugyanakkor igyekszik a lehető legtöbb időt tölteni a szerettei körében, pláne, mióta 2018 júniusában világra jött kisfiuk, Alfred, majd 2020-ban egy másik angyalka is érkezett hozzájuk. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Christian Eriksen (@chriseriksen8) által megosztott bejegyzés

Amikor Eriksen elárulta, hogy a barátnője második gyerekükkel várandós, hozzátette: ez nem befolyásolja majd a bajnokságot, mint néhány éve, amikor az első baba érkezett. De mi is történt pontosan? Eriksen gólt szerzett Dánia Izland elleni, 2-1-es mérkőzésén a Nemzetek Ligájában, később a labdát a mez alá téve üzente meg, hogy érkezik a második baba. Eriksen nagy bejelentése alá kommentelt az Inter irányítója: “Nem a legjobb játék, de a végén remek eredmény!” Erre érkezett a válasz: “És igen, Sabrina ismét terhes! De ne aggódj Dánia, mert ezúttal sokkal jobban megterveztük. # Ce10 #fordenmark.” A bejegyzés több mint 230 000 lájkot kapott, a megjegyzés pedig a 2018-as világbajnokságra vonatkozik: Eriksen a verseny előtt elhagyta az edzőtábort, amikor első fia, Alfie megszületett. Age Hareide egykori dán vezetőedző megengedte sztárfocistának, hogy hazautazhasson – a dán szurkolók remélték, hogy ez a 2020-as EB előtt nem történik meg újra.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Christian Eriksen (@chriseriksen8) által megosztott bejegyzés


A 2020-as EB-t azonban elhalasztották, így a második baba érkezése, ünneplése nem szólt bele a focibizniszbe. Sajnos – ahogy cikkünk elején írtuk -, most más miatt borultak meg az események… Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dánok játékosának!

(via)

Június 20-án az édesapákat köszöntjük. Az ünnep alkalmából a héten egy-egy cikket olvashattatok sportoló világsztárokról és az apjukhoz fűződő viszonyukról, családi titkokról. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Sport rovatot!

Ez is érdekelhet

képcím

Kíváncsi vagy Novák Katalin vagy Jakab Péter apukájára?

képcím

Michael Schumacher ilyen rendkívüli apa

képcím

Cristiano Ronaldo fia néha kólát iszik, és tudja, hogy apa ideges...