Nőknek 2016. november 02.

Mikor döntsünk az idősotthon mellett? (X)

Nőknek 2016. november 02.
Számos olyan élethelyzet adódik, amikor az idősotthonba való költözés jelenti a legideálisabb megoldást. Bármelyik okból is választja valaki az idősotthont, az Olajág Otthonok egyikében megtalálja a számára legjobb megoldást.

Sokan azért keresnek otthont, mert idős éveikben is szeretnék a függetlenségüket megőrizni, ugyanakkor biztonságra, nyugalomra vágynak a mindennapi gondok terhe nélkül.  Többen az egyedüllét okozta magány miatt vágynak támogató közösségre. Néhányan párjukkal együtt gondolják úgy, hogy igazán tartalmas, mozgalmas nyugdíjas éveket szeretnének, melyben egy intézmény számtalan programlehetőséggel tudja támogatni őket.

Az otthonok elfogadottsága egyre magasabb, és ez az időskori életforma valóban egyre népszerűbb. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy egy idősotthon ma már sok esetben leginkább a szállodai ellátáshoz hasonlít, magas szintű kiszolgálással. Így a lakók élvezni tudják a gondtalan időskorban rejlő lehetőségeket, nyugdíjas éveiket a közösség aktív tagjaként,  biztonságban és nyugalomban tölthetik.

Vannak, akiknek az egészségi állapota egy műtétet vagy betegséget követően fokozott ápolást tesz szükségessé, és vannak, akik az időskori memóriazavar jeleit tapasztalják, és szeretnének egy olyan helyet, ahol szakértő segítséget jelentő egészségügyi és gondozási hátteret biztosítanak.

Évente szép számmal költöznek be a Budapesten és Törökbálinton, zöldövezeti környezetben elhelyezkedő Olajág Otthonok valamelyikébe, amely az egyik legismertebb és legnagyobb idősotthon-fenntartó. Minden idős számára azt nyújtják, ami életkorukból fakadóan a legfontosabb számukra: biztonságot, függetlenséget, szeretetet, segítséget a mindennapok terheinek levételével, egészségügyi hátteret, társaságot, programokat.

A munkatársak szakértelmének köszönhetően az önálló életvitelt folytató házaspárok, a társaságot kereső egyedül élők, az önálló életvitelben akadályozott idősek és a demenciával élők is biztonságos otthonra találnak.

Már az első kapcsolatfelvételnél megkérdezik az érdeklődőt, mi a számára a legfontosabb érték, amit az új otthona kapcsán vár, és javaslatot tesznek az intézmény és az ellátási forma kapcsán.

A jól felkészült idősotthon választ ad a változó igényekre, legyen az fokozott ápolási igény, demenciával élő ellátása, önellátásra képes, de egészségügyi problémával küzdő gondozása vagy az aktív idős testi és szellemi igénye.

 „Arra kérjük az érdeklődőket, jöjjenek el, nézzenek körül személyesen is nálunk. Győződjenek meg saját szemükkel, milyen élet vár rájuk otthonainkban.” – invitál mindenkit dr. Szirmai Viktor főigazgató. A jelentkezéseket a 06 1 510 00 10-es telefonszámon várják.

További információ a www.olajagotthonok.hu honlapon.

Keresés az oldalon