Zsidók ezrei menekültek el Oroszországból

Startlap - Startlap
Orosz közmédia: Aggódunk Trump ügynökért; Odesszát rakétázták az oroszok; Zelenszkij: Elejét akartuk venni a pániknak a háború kitörése előtt; közös hadgyakorlatot tart Oroszország és Kína. Az ukrán-orosz válság hírei.

Zsidók ezrei menekültek el Oroszországból

A zsidók Izraelbe költözését segítő Jewish Agency szerint az Oroszországban élő, 165 ezer fősre becsült zsidó populációból március óta már 20 500-an költöztek az országba, sok ezren pedig máshova. Részletek.

A Krím-félsziget biztonsága aggasztja az orosz katonai vezetést

Az orosz katonai vezetőket valószínűleg egyre inkább aggasztja a Krím biztonsága a lőszerraktár felrobbanása után – áll a brit hírszerzés friss jelentésében, amelyről bővebben itt olvashatsz.

Zelenszkij: Elejét akartuk venni a pániknak a háború kitörése előtt

Ukrajna azért tekintett el a nyílt háborús előkészületektől a február 24-én megindult orosz hadművelet küszöbén, hogy ne keltsen pánikot – közölte kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Washington Post-nak adott interjúban, melyet ebben a cikkben ismertetnek bővebben.

Odesszát rakétázták az oroszok

Maurizio Orlando / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Szerhij Bratcsuk, az odesszai területi közigazgatás szóvivője közölte, hogy az orosz fegyveres erők az éjszaka több rakétát is kilőttek a régióra, három személy megsérült. (24.hu)

Kimondott ukrán cél: legyen káosz az oroszoknál!

Mihajlo Podoljak, Volodmimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója szerint várhatók még olyan támadások, mint amilyeneket a közelmúltban véghez vittek Krímben a megszálló oroszok kárára. Bővebben.

Villámháborús művelet délen sem lesz – így próbálhatja meg Ukrajna visszaszerezni Herszon megyét

A Dnyipro folyó nyugati partján állomásozó orosz csapatok egyre nehezebb helyzetben vannak, a parancsnokságukat át is telepítették Herszon megye keleti részére, ám a régóta ígért ukrán ellentámadásnak is megvannak a maga komoly korlátai a térségben. Erről szól a 444.hu cikke.

Putyin után a donyecki szakadár népköztársaság vezetője is levelet küldött Kim Dzsongunnak

Észak-Korea és a Donyecki Népköztársaság mindkét félnek előnyös, kétoldalú együttműködést fog kialakítani – közölte Denisz Puszilin a szakadár állam vezetője a Kim Dzsongunnak írt levelében. Részletek.

Orosz közmédia: Aggódunk Trump ügynökért

Az Ukrajna elleni invázió elindulása óta az orosz köztévé totális propaganda üzemmódra váltott, szinte kizárólag olyan műsorok követik egymást, amelyekben politikusok, politikai kommunikátorok és különféle szakértők elemzik a „speciális katonai művelet” és úgy általában a világ állását. Ezek tükrében lássuk, hogyan reagált az orosz köztévé az Amerikát lázban tartó botrányra, az FBI-féle házkutatására Trump floridai birtokán, aminek során szigorúan titkos dokumentumokat foglalt le a szövetségi nyomozó iroda. Ide kattints.

Bejelentették: közös hadgyakorlatot tart Oroszország és Kína

A közlemény szerint Kína részvétele nincs összefüggésben a nemzetközi helyzettel.(Mandiner)

ORFK: 14 299-en érkeztek Ukrajnából Magyarországra kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 6970-en léptek be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7329-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t. (24.hu)

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Alexey Nikolskiy / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akár 200 ezer forinttal büntethetik, aki nem vesz részt a...

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...