Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

Startlap - Startlap
Putyin bejelentette: fegyverkezésbe kezd Oroszország; hatalmas vagyont találtak a Putyin körüli céghálózatban; az EU egységes Ukrajna tagjelöltségét illetően. Az ukrán-orosz válság hírei.

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

Volodimir Zelenszkij kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról, valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó. Részletek.

Putyin bejelentette: fegyverkezésbe kezd Oroszország

Az orosz elnök keddi beszédében ígéretet tett arra, hogy még az eddigieknél is jobban megerősítik a hadsereget, és hogy év végére a nukleáris rakéták is bevethetők lesznek. Bővebben.

Egyre több az orosz nehézfegyverzet Luhanszkban

Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP

A kelet-ukrajnai Luhanszk megyében található Szeverodonyecket támadó orosz erők elegendő tartalékkal rendelkeznek ahhoz, hogy nagyszabású offenzívát indítsanak – mondta Szerhij Hajdaj helyi kormányzó. (24.hu)

Utánpótlást szállító orosz hajót süllyesztettek el az ukránok a Fekete-tengeren

Az ukrán hadsereg állítása szerint először alkalmazták sikeresen a nyugati szövetségesek által adományozott Harpoon nevű, hajók ellen bevethető rakétákat az orosz tengeri erőkkel szemben – írja a brit védelmi minisztérium napi jelentésében, amit ebben a cikkben foglalnak össze.

Több mint 1500 ukrán civilt börtönözhettek be Oroszországban

Oroszország több mint 1500 ukrán civil tart fogva börtönökben, közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes a Guardian tudósítása szerint. Verescsuk elmondta: a civileket úgy tartják fogva, mintha hadifoglyok lennének, miközben nem azok. Egyúttal jelezte, hogy a civileket azonnal szabadon kell engedni. (24.hu)

Zsoldosként tekint Moszkva az Ukrajnában elfogott amerikaiakra

Az Ukrajnában elfogott amerikaiakat Moszkva illegális tevékenységet folytató „zsoldosoknak” minősítette, és felelősséget kell vállalniuk „bűneikért” – írja a Guardian. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy az őrizetbe vett férfiakra nem vonatkozik a genfi egyezmény. Bővebben.

Luxemburgi külügyminiszer: Az EU egységes Ukrajna tagjelöltségét illetően

Az Európai Unió tagországai egységesen támogatják Ukrajna uniós tagjelölti státuszának megadását – mondta a Reuters jelentése alapján Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter. „Azért dolgozunk, hogy elmondhassuk Putyinnak: Ukrajna Európához tartozik és mi is meg fogjuk védeni azokat az értékeket, amelyeket Ukrajna véd” – mondta Asselborn újságíróknak, mielőtt más uniós miniszterekkel tárgyalt. (24.hu)

Óriási összegért kelt el az orosz újságíró Nobel-békedíja

Kena Betancur / AFP

Dmitrij Muratov orosz újságíró tavaly nyerte el a Nobel-békedíjat. Az aukció bevétele az ukrajnai háború miatt elmenekülni kényszerült gyerekeket támogatja. Ha érdekel, mekkora összegről van szó, ide kattints.

Hatalmas vagyont találtak a Putyin körüli céghálózatban

Vlagyimir Putyin a vagyonnyilatkozata alapján egyszerű középosztálybeli orosznak tűnhet, most azonban újabb bizonyítékokat mutattak be arra, hogy a hozzá sok szállal kötődő emberek és cégek gigantikus vagyont kezelnek.  A hvg.hu cikke.

Kaczynski lemondott a lengyel kormányfőhelyettesi posztról

Jaroslaw Kaczynski már tavaly októberben kilátásba helyezte lemondását, amit az ukrajnai háború miatt halasztotta el eddig. Részletek.

Ben Stiller Kijevben találkozott Zelenszkijjel

Ben Stiller színész/rendező az az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagyköveteként ment Ukrajnába, ahol miután bejárta a Kijev környéki településeket, találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, amiről videó is készült. Íme.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: STR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

NATO-főtitkár: Ha fegyvereket adtunk át Ukrajnának, akkor ezek...

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...