Zelenszkij köszönetet mondott a kárpátaljai magyar közösségnek

Startlap - Startlap
Beregszászra látogatott szerdán az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is.

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció (OVA) vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket.

Az egész napos munkalátogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és a sajtó sem vehetett részt rajta.

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében – a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint – azt írta, hogy “a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára”, és hogy

“Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz”.

Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.    

 

 

 

 

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel, amelyet a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezett, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

“Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást. Az orosz agresszor fenyegetést jelent mindenki számára, aki értéknek tekinti a szabadságot, a békét és a fejlődést. Rendszerük rabságot és szenvedést hozott az Európának ebben a részében élő népeknek – ukránoknak, magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és másoknak. Ukrajna győzelme mindenkit meg fog menteni Európában, hála hőseink kitartásának” – írta.

 

 

 

 

(MTI)

Címlapkép: Illusztráció (AFP)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Orbán azonnali követelésekkel fordult az Európai Tanács...