Kiemelt Hírek 2017. október 31.

Zé nagymamájának ajándékkosara alaposan meglepte a versenyzőket a Konyhafőnök VIP-ben

Startlap Kiemelt Hírek 2017. október 31.
Van, akinek hamar befejeződött a verseny.

A Konyhafőnök VIP eheti adásában Lola, Ungár Anikó, Szabó Zsófi, Walkó Csaba, Haumann Máté és Verrasztó Dávid mérheti össze konyhai tudását.

A hét első feladata az új játékosok bemutatkozásáról szólt. A versenyzőknek kedvenc ételüket kellett elkészíteniük, azonban bezavart egy kissé Zé olasz nagymamájának meglepetéscsomagja. Anélkül, hogy látták volna, húzniuk kellett egy-egy alapanyagot, amelyet be kellett építeniük az ételbe.

A kosárban volt például háztartási keksz, juhtúró, fagyasztott pisztráng. Végül Haumann Máté inkább elcserélte a májkrémet a tulajdonképpen nehezítésként felajánlott bébipolipra, amivel jól is járt, a mediterrán báránybordája meggyőzte a zsűrit, ő nyerte az első kört. Eldönthette, hogy beáll a pultba vagy a galériáról nézi végig a második kört és mindenki meglepetésére ez utóbbit választotta.

A második fordulóban a séf ételét kellett leutánozni, amivel lenyűgözte a versenyzőket. Sárközi Ákos Szent Péter halat készített, édesburgonyával és tonhal salátával. A legextrább elem az volt, hogy egy forró sótéglán fejezte be az ételt.

Meggyűlt vele a bajuk, Lola véletlenül kiöntötte az édesburgonya főzővizét, amit használni kellett volna, Zsófi nagyon figyelt, de mégis lefelejtette a tojást, Anikónak sikerült minden elemet feltennie, Dávidnak a ropogóssal gyűlt meg a baja, kifelejtette belőle a lisztet, az édesburgonya is lemaradt a tálaláskor, Csabán a halfilézés fogott ki és a sótéglát is újra kellett melegítenie.

A zsűri döntése alapján Walkó Csabának kellett elhagynia a konyhát, aki szenvedélyének tartja a főzést.

 

Fotók: RTL Klub

 

Keresés az oldalon