Zacher Gábor: Ha Orbán Viktor lefogyna 25 kilót, rengetegen utánoznák

Startlap - Startlap
Mi a különbség a rémhírterjesztő és a valóságközlő között, miért kellene minden második magyarnak lefogynia, mikor látta meg a diktatúrák sötét oldalát és miért politizált a Fideszben - többek között ezekről mesél Zacher Gábor legújabb interjújában. Esti hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Zacher Gábor: Ha Orbán Viktor lefogyna 25 kilót, rengetegen utánoznák

Olyan, hogy toxikológus, nem is létezik, a magyar kábítószerhelyzet “annyira azért nem gáz”, az viszont, hogy egy átlag magyar szülő napi hét percet beszél a gyerekével, nagyon is az. Mi a különbség a rémhírterjesztő és a valóságközlő között, miért kellene minden második magyarnak lefogynia, mikor látta meg a diktatúrák sötét oldalát és miért politizált a Fideszben – többek között ezekről mesél Zacher Gáborebben az interjúban.

A kormány válaszra se méltatja a kérdést, hogy mit keresett egy szíriai háborús bűnös és kettős ügynök Budapesten

Amikor Vadai Ágnes arról érdeklődött, miként tűnhetett fel a menedékjogától megfosztott, majd felszívódott Khaled Halabi a magyar fővárosban, Pogácsás Tibor államtitkár közölte, hogy sajtóhírekkel nem foglalkozik. Az ügyről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Babakocsikkal és karon ülő gyerekekkel vonul a következő Békemenet

Eredetileg a koronavírus legyőzését ünnepelték volna, de a tematika hamar átalakult. Immár az “államterrorral létrehozott véres köztársaság” (az őszödi beszéd és az azt követő események), az “elképesztően zajos és agresszív” ellenzéki propagandakampány, és “egy veszedelmes politikai bűnöző” (Gyurcsány Ferenc) hatalomátvétele ellen, illetve emlékére vonulnak. És üzennek Brüsszelnek. Bővebben.

A Fidesz-KDNP nemmel szavazott az idős családtagjaikat gondozók otthonápolási díjának emelésére

A szociális szféra dolgozóinak egyszeri bérkiegészítése és az otthonápolók napja is hasonló sorsra ítéltetett a parlamenti népjóléti bizottság ülésén. Részletek.

Varga Judit szerint érdekes időpontban állt le a Facebook

Artur WidakNurPhoto via Getty Images

Az igazságügyi miniszter frappáns módon éppen egy, a témába vágó konferencia delegációját fogadta. További információkért katt ide.

Értékes területen lévő, nagy lakások tulajdonosai állami elővásárlási jogról kaptak értesítést

Amikor öt évvel ezelőtt elfogadták a törvényt, amelynek értelmében az államnak egyes ingatlanokra az idei évtől elővásárlási jog jár, azt ígérték, hogy a szabályozás lakóházakra és lakásokra nem vonatkozik. Az egyik érintett tulajdonos arról nyilatkozott, hogy a levél olvasásakor a kommunizmus és az államosítás jutott eszébe. Részletek.

Saját maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazást Fekete-Győr

A Momentum elnöke kedd reggeli Facebook-bejegyzésében önkritikus hangulatban vállalta a felelősséget az előválasztáson elért rendkívül alacsony eredménye kapcsán. A párt döntésétől függően 2022-ig tartozó megbízatása lejárta előtt eltávolíthatják pozíciójából. Bővebben.

Megbukott a román kormány

Fejre állított, vérző Superman-szobor vigyázta a parlamenti ülést, amelynek során megszavazták az “Állítsuk meg a szegénységet, a drágulásokat és a büntetőügyeseket. Le a Cîţu-kormánnyal!” címet viselő bizalmatlansági indítványt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Pedofilok ezreiről és áldozatok százezreiről jelentett a francia katolikus egyházat vizsgáló bizottság

Az elmúlt hetven év 115 ezer papja, illetve szerzetese vizsgálata alapján tárták fel az ügyeket. A francia püspöki kar bocsánatot kért, Lyon érsekének le kellett mondania. A nyomozásról és annak eredményeiről ebben a cikkben írnak.

Újabb dollármilliárdos kínai ingatlancég került az összeomlás szélére

Peter RogersGetty Images

Kiderült, hogy nem egyedi az Evergrande helyzete, amely jelenleg 300 milliárd dolláros kiegyenlítetlen tartozásával a világ legeladósodottabb ingatlanfejlesztője. Mi történt? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón a romániai havazás, magyar kirándulók is a hó...

képcím

Orbán nem kapott megnyugtató választ Putyintól

képcím

Bekérették a bukaresti magyar nagykövetet a román...