WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához közelít

Startlap - Startlap
Az Egészségügyi Világszervezet arra számít, az újabb hullám lecsengésével a koronavírus visszatér, de endémiává szelídülhet. Délelőtti hírösszefoglaló.

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához közelít

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az újabb hullám lecsengésével hosszú nyugalmi időszakra számít, mielőtt a koronavírus visszatér, a járvány ugyanakkor már nem feltétlenül jön vissza. A szervezet európai részlegének vezető Hans Kluge jóslatairól ebben a cikkben olvashatsz.

444.hu: Két végrehajtó beismert, volt, aki sírva tagadott

A portál újabb részleteket közölt a Völner-botrány 1734 oldalas nyomozati irataiból. Az egyik gyanúsított végrehajtó Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének a tanára volt a Károlin, a pénzek beérkezését “házipénztár” néven dokumentálták, Schadl az osztalék 50, vagy akár 100 százalékát tehette zsebre végrehajtóitól – derül ki a cikkből. Bővebben.

A WHB főnöke bement a kormányhivatalba, hogy tudassa, már nem az állami bankot kell keresni az ETO-ingatlanok ügyében

A Quaestor-csoport 4 milliárd forint értékű mátraházi Lifestyle Hotelje után, amelyet a felszámolók munkájának köszönhetően Mészáros Lőrinc és Tiborcz István néhány néhány százmillióból kebelezett be, itt az ingatlanbirodalmának győri ékköve, az ETO-központ sztorija. A stadiont, a hotelt és az összes ingatlant ismét követelésvásárlással, töredékáron szerezhetik meg, a vételárra és a felújításra akár állami támogatást használva fel. Bővebben.

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

MTI/Komka Péter

Megérkeztek a legfrissebb, összesített hazai járványügyi adatok az elmúlt három napról. Ha kíváncsi vagy a statisztikákra, akkor itt folytasd az olvasást.

Hét százalékos inflációnál már csökkenhet a kormány támogatottsága

A kormány mintegy 1300 milliárd elköltésével számol a nyugdíjasok, az adókönnyítések és a rendvédelmi dolgozók számára, akkora pénzszórást terveznek a választás előtt, amire sem 2014-ben, sem 2018-ban nem volt példa. Hogyan viszonyulnak a magyarok az elszálló inflációhoz, és mit mondanak a tudományos kutatások arról, hogy egy ilyen felemás gazdasági helyzet jelenthet-e komoly veszélyt egy párt támogatottságára? Erről szól ez a cikk.

Az USA felszólította a diplomaták családtagjait, hogy hagyják el Ukrajnát

Amerika külügyminisztériuma az Ukrajnában lévő amerikai állampolgárokat is arra kérte, fontolják meg a távozást, egy minisztériumi tisztségviselő úgy nyilatkozott, az orosz megszállás bármelyik pillanatban kezdetét veheti. Részletek.

Mindeközben az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfő reggel Brüsszelben hétfő arról beszélt

Nincs szükség az ukrán-orosz határon kialakult helyzet dramatizálására.

Részletek.

2022 végére egyensúlyi helyzetbe kerülhet az építőipar

MTI/Szigetváry Zsolt

Az országgyűlési választásokkal csökkennek az állami és önkormányzati megrendelések, ami jó hír a magánszektornak, a kereslet-kínálat csaknem egyensúlyi helyzetbe állhat. A munkaerőhiány és az építőanyagok drágulása idén is problémát jelent – jelezte a Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szerdától jön az enyhülés az időjárásban

Egyelőre anticiklon alakítja időjárásunkat, kemény, éjszakánként akár -15 fokos hideggel. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/EPA/Ritzau/Ida Guldbaek Arentsen)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Timothy Snyder: Putyin simán győzelmet hirdet a televízióban

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop