Kiemelt Hírek 2021. augusztus 05.

WHO: Egyelőre sehol ne adjanak harmadik oltást

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 05.
Az Egészségügyi Világszervezet vezetője elmondta, meddig kellene várni vele. Délelőtti hírösszefoglaló.

Getty Images

WHO: Egyelőre sehol ne adjanak harmadik oltást

Moratóriumot sürgetett a koronavírus elleni emlékeztető oltásokra az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője szerdán. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz azt is elmondta, meddig kellene várni a harmadik oltásokkal. Részletek.

A Népszava megnevezte Áder lehetséges utódját

A lap tudni véli, kit jelölnek a kormánypártok Áder János köztársasági elnök utódául, akinek jövő májusban lejár ötéves megbízatása. Te is megtudhatod ebből a cikkből.

Árak: aggasztó, ami Magyarországon történik

Hónapról hónapra egyre drágább az étel és így az élet is Magyarországon. Eközben másutt kevésbé érzik meg a pénztárcájukon a drágulást. Mi történt? Ebből a cikkből kiderül.

Tótka aranyával és két ezüsttel indult a nap – ez történt éjjel az olimpián

Egy aranyéremmel és két ezüsttel indult az olimpia 13. versenynapja magyar szempontból. Eredmények, részletes versenybeszámolók, nyilatkozatok egy helyen, itt.

Az aranyérmes Tótka Sándor örül a győzelmének a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én. (MTI/Kovács Tamás)

Eltűnnek a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatok a középületekből

A Magyar Közlönyben szerda este jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint csütörtöktől minden kormányzati középületen, “jól látható helyen” a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat helyett egy másik szöveget kell kihelyezni. Részletek.

Százezer magyar nem vette fel a második oltását

Már eddig is annyi vakcina érkezett Magyarországra, hogy az összes lakost beolthatnánk vele. Heti vakcinaösszegző.

Az építőanyag-forgalmazók közel kétharmadánál jogsértést találtak

Július elejétől a fogyasztóvédelem is bekapcsolódott az építőipari alapanyagok piacán tapasztalható visszás jelenségek fokozott vizsgálatába. Az eddigi eredményekről ez a cikk számol be.

Pár kivétellel eltüntette az Aldi és a Lidl az alapvető zöldségek és gyümölcsök szezonját

Fotó: Getty Images

A banán, a burgonya, a répa és a hagyma ára nagyon stabil lett, de még az almáé sem mutat igazi szezonális trendet. Csak a lecsó maradt kétszer drágább télen, mint nyáron. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Koronavírus: itt vannak a legújabb hazai statisztikák

A friss, hivatalos járványügyi adatokat a halálozások, fertőzések és a vakcináció alakulásáról ebben a cikkben ismertetik.

Jelentős esővel érkezhet a hidegfront

Hidegfront éri el hazánkat csütörtökön, zivatarok, felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Délkeleten 34 fok is lehet a front előtt, míg nyugaton 20 fok alá is mehetünk. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon