Putyin Orbán Viktort dicsérte egy tévécsatornának

Startlap - Startlap
Az orosz elnök szerint a magyar kormányfővel "távolról sem mindig egyeznek meg a nézeteik", de ez nem akadálya annak, hogy beszélgessenek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 orosz tévécsatornának, kettőjük pekingi tárgyalását követően.

Orbán Viktor “az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra” – idézi az orosz államfőt az MTI.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor kedden Pekingben kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, a két vezető a magyar-orosz együttműködésről egyeztetett a gáz- és olajszállítások, valamint a nukleáris energia területén.

Azt is megírtuk kedden, hogy találkozó után Orbán Viktor “a legkevésbé sem megnyugtató” választ kapta az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Putyintól.

Orbán Viktor a napokban egy másik politikustól is komoly dicséretet kapott. A 24.hu írta meg, hogy a volt amerikai elnök, Donald Trump hétfői kampánybeszédében a következők hangzottak el: “Minden elromlott, az egész világ elromlott. Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot: vissza kell hozni Trumpot! Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember“.  

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar-német Eb-meccs: példátlan fejleményről számolt be...

képcím

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz...

képcím

Orbán Viktor mégis támogatja, hogy Mark Rutte legyen a...