Vlagyimir Putyin hirtelen eltűnt az élő közvetítésből

Startlap - Startlap
Az orosz elnök beszéde a mondat közepén szakadt meg, a Kreml "szerverhibára" hivatkozik. Esti hírösszefoglaló.

Vlagyimir Putyin hirtelen eltűnt az élő közvetítésből

Beszámolók szerint állami alkalmazottakat buszokkal szállítottak a moszkvai Luzsnyiki stadionba, ahol az orosz elnök a Krím félsziget annektálásának nyolcadik évfordulója alkalmából mondott ünnepi beszédet. A tévés közvetítés során Putyin mondata közepén valami roppant furcsa dolog történt, a Kreml szóvivője “szerverhibára” hivatkozik. Videó és további részletek itt.

Több mint ezer ember rekedhetett a lebombázott mariupoli színház pincéjében

A hetek óta kíméletlen ostrom alatt álló kikötővárosban a becslések szerint a lakóépületek mintegy 80 százaléka megsemmisült, szervezett mentésre nincs lehetőség, jobb híján a lakosság próbálja kimenteni az embereket a romok alól. Az orosz külügyminisztérium szóvivője az esetre úgy reagált:

mindenki tudja, hogy Oroszország nem bombáz városokat.

Videó és további részletek itt.

Közérthető infografikán mutatjuk, mi történt az ukrajnai háború harmadik hetében

A brit hírszerzés szerint az orosz invázió minden fronton elakadt, a harcok ugyanakkor nem csitulnak, a fegyverszüneti tárgyalások lassan haladnak, Putyin pedig több ezer szír zsoldos bevetésével számol. Ez volt az a hét, amelynek során már a magyar határtól 160 kilométerre is bombáztak, és egy szovjet drón repült át Magyarország légterén. Ha szeretnéd gyorsan és könnyedén bepótolni az orosz-ukrán háború történéseit az elmúlt egy hétből, akkor katt ide.

“Többször odajöttek hozzám diákok a folyosón. Azt mondták, hogy Tanárnő, vállalják fel a sztrájkot, álljanak ki magukért” – pedagógusok mesélnek arról, miért kezdtek bele a sztrájkba

Példa nélküli mozgalom indult az országban március 16-án, amikor a tanárok tömegesen tették le határozatlan időre a munkát. Ebben a cikkben őket kérdezték arról, mi vezetett odáig, hogy sztrájkot indítsanak.

A fényképen a Pedagógusjelöltek a pedagógusokért szolidaritási demonstráció résztvevői láthatók az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt a határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdetének napján. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Mindeközben a Kossuth téren különleges tanórákat tartottak érdeklődő diákoknak. A két gimnazista fiatal által szervezett eseményen civil szervezetek vezették az órákat, olyan tananyagból, ami – mondják a szervezők – “hiányzik az oktatásból”.

Ezek azok az évek, amik a leginkább formálnak minket, és én nagyon szeretnék ezen változtatni, hogy ez minél több embernek jó élmény legyen, és olyan dolgokat tanuljanak, ami felkészíti őket az iskolából való kikerülésre. Nem a számlaírás megtanulására gondolok, hanem a társadalmi, érzelmi problémák navigálására.

Riport.

Márki-Zay Péter feljelentést tett: “Orbán Viktorhoz, a Karmelita kolostorba nagy erőkkel ki kell, hogy szálljon a rendőrség”

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a miniszterelnök és a “Fidesz-média” eljárása két bűncselekmény, rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás gyanúját veti fel. Márki-Zay Péter arra kérte az ügyészséget, hogy most is ugyanolyan gyorsan és hatékonyan járjon el, mint a koronavírus-járvány korábbi hullámai idején tették egyesek ellen. Bővebben.

Németh Szilárd felmászott a somogyi fideszes jelölt villanyoszlopára, hogy együtt fotózkodhassanak

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára élő találkozás helyett különös módját választotta annak, hogy kifejezze támogatását Szászfalvi László felé. Ha szereted Németh Szilárdot, a politikai abszurdot vagy a fura fényképeket, akkor mindenképpen kattints.

Érvénytelen lehet a “gyermekvédelmi” népszavazás, annyira nem érdekli az embereket

Civil szervezetek megbízásából közvélemény-kutatással mérte fel a Medián, mi várható a kormány által az áprilisi országgyűlési választás napjára időzített, gyermekvédelmi témájúnak titulált, nagy nemzeti voks végén. Az eredmények alapján a népszavazás valószínűleg az eredményességi küszöböt sem éri majd el, kiemelt időzítése ellenére sem. Részletek.

Az anyavállalat utasítására sem hajlandó bezárni az orosz Burger King

Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A gyorséttermeket tulajdonló Restaurant Brands International leállította az ellátmányokat és hivatalos felszólítást is intézett az orosz partner felé, azonban az orosz egységeket egy évtizede működtető Alexander Kolobovval komplikált a viszony. Bővebben.

Kálomista nem kér bocsánatot, Hann Endre beperelte az Elk*rtuk készítőit

A közismert Medián közvélemény-kutató cég vezetőjét saját keresztnevével, a közvéleményt hamis adatokkal manipuláló, a háttérből politikai szálakat mozgató szereplőként írták be a kormánypárti Gyurcsány-filmbe. A producerként közreműködő Kálomista a film fikciós mivoltára hivatkozik, pedig tavaly még állította, az Elk*rtukban a szerelmi szálon kívül minden valósághű. Az ügyről itt írnak.

(Címlapkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...