Vita a Hableány-kitüntetések miatt

Román színész fogja alakítani Orbán Viktort, 50 milliónyi pénz szóródott szét a sztrádán. Büntetést kapott az RTL. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-07-11 18:13

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dunai tragédia: már vitatkoznak a Hableány-kitüntetések miatt

Az Index úgy tudja, nézeteltérések alakultak ki a Magyar Búvár Szövetségben a Hableány mentésében résztvevők számára adományozott kitüntetések körül. A portál forrásai azt állítják, hogy többen úgy kapták meg a legmagasabb elismerésnek minősülő, négycsillagos búvárkitüntetést, hogy az nem is járhatott volna nekik. Hogy miért nem, azt ebből a cikkből tudhatod meg te is.

Román színész fogja alakítani Orbán Viktort

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Hvg szúrta ki, hogy készül a Merkel című film, melynek alapjául Robin Alexander újságíró 2017-ben megjelent, Die Getriebenen című könyve szolgál. Az alkotás a 2015-ös menekültválságra és Angela Merkelre fókuszál, de megformálják benne Orbán Viktort, Lázár Jánost, sőt a jelenleg a hírszerzést vezető korábbi főtanácsadót, Czukor Józsefet is. Míg utóbbi kettőt magyar színész játssza, addig a miniszterelnököt egy román művész. Ha te is kíváncsi vagy, hogy néz ki az Orbánt alakító színész, akkor csak ide kell kattintanod.

Az ukrán parlament jóváhagyta: kényszerkasztrálni fogják a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövetőket

Ukrajnában jóváhagyták azt a törvénymódosítást, amely egyebek mellett engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövetők kémiai kényszerkasztrálását. A részletekről itt olvashatsz részletesen.

Így vonszolták ki a BKV biztonsági őrei az ájult utast

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 444.hu olvasója épp a hármas metrón utazott, amikor észrevette, hogy az egyik utastársa elvesztette az eszméletét. Az nem derült ki, mitől lett rosszul az illető, csak annyit látott, hogyan viszik ki a kocsiból a peronra. A nem túl kesztyűs kézzel való bánásmódot te is megnézheted, ha erre klikkelsz.

Időközben a BKV reagált a felvételre, melyet szintén ebben a cikkben olvashatsz el.

Ötvenmilliónyi készpénz terítette be az autópályát

Az amerikai Georgia állam sztrádáján haladt egy pénzszállító kocsi, amikor egyik pillanatról a másikra kinyílt a hátsó ajtaja, és egyetlen erősebb széllökés hatására pénzeső kezdett hullani a járművek között – az utazóközönség persze azonnal lecsapott a bankókra. Hogy milyen eredményességgel, azt az itt látható videóban te is megnézheted.

Büntetést kapott az RTL: pornográf jelenet került adásba

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kezdeményezésére bírságot szabott ki a luxemburgi médiahatóság az RTL II – luxemburgi joghatóság alatt működő – szolgáltatójára, a Való Világ egyik részének tartalma miatt. Hogy ez egész pontosan a valóságshow melyik jelenetét érintette, és mekkora is az a bizonyos bírság, azt innen tudhatod meg.

Tömegével verték le a fecskefészkeket egy szolnoki építkezésen

Fotó: iStock

Május 29-én olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken kétségbeesett fecskék tucatjai keresik fészküket az ablakok beszögelléseiben Szolnokon, egy lakótelepi orvosi rendelőnél, mely épp felújítás alatt állt. Az érintettek eddig tagadtak mindent, de az ügy lassan már országos méretűvé dagadt – a további részleteket itt olvashatod el.