Kiemelt Hírek 2020. május 02.

Visszaszólt a német tévének Kovács Zoltán, mert Hannibal Lecterként ábrázolták Orbánt

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 02.
A műsorban Orbán Viktort Erdogánnal és a kínai vezetéssel vették egy kalap alá. Esti hírösszefoglaló.

Felháborodott Kovács Zoltán, hogy Hannibál Lecterként ábrázolták Orbán Viktort

Az államtitkár saját Facebook-oldalán üzent a német közszolgálati tévének, amely egyik humoros műsorában Hannibál Lecterként ábrázolta a magyar miniszterelnököt. A ZDF-nek szóló nyílt üzenetét itt lehet elolvasni. 

Pert vesztett a Pesti Srácok László Imre ellen

Másodfokon is elvesztette a kormánypárti Pesti Srácok hírportál azt a pert, amelyet László Imre indított ellenük. A lap a 2019-es választási kampány idején névtelen forrásra hivatkozva hozott le egy olyan cikket, amelynek semmiféle valóságtartalma sem volt. Hogy mivel is találták meg akkor a DK-s politikust, aki egyébként azóta már a XI. kerület polgármestere, arról itt lehet többet megtudni. 

A Parlamentben, az ellenzék nélkül emlékezett meg a Fidesz a rendszerváltásról

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Érdekesen, meglehetősen szűk körben tartotta a kormányzópárt a három évtizeddel ezelőtt lezajlott rendszerváltásról szóló ünnepséget. Ha te is kíváncsi vagy miként is nézett ki mindez, akkor csak ide kell kattintanod.

Elfogták az V. kerületi bordélyház madámját

Adrienn több prostituált munkáját szervezte Budapest belvárosában, akiknek aztán a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzek felét, illetve azon felül napi 2 ezer forintot is le kellett adniuk. További részletek errefelé. 

Miért hal meg kevesebb szlovák vírusos?

Szombatig 1407 megerősített koronavírusos esetet jelentettek Szlovákiából, és 24-en haltak meg a betegségben. Az egymillió főre jutó négy haláleset kiemelkedően kevésnek számít. A sikerességükre a választ ez a cikk próbálja megtalálni. 

SZÉP-kártya: duplázódhatnak az összegek

MTI Fotó: Kovács Attila

Egymillió munkavállalót érinthet a SZÉP-kártya legújabb kedvezménye. Ehhez persze azért jól kell állnia a munkáltatóknak is a mai járványhelyzetben. Bővebben a lehetőségekről errefelé. 

Unokázós csalókat kaptak el Budaörsön

Három férfit fogtak el a napokban a Pest megyei rendőrök úgynevezett unokázós csalás miatt – közölte a rendőrség a honlapján szombaton. Hogy mennyire is voltak pofátlanok a csalók, az idekattintva fog kiderülni. 

A román külügyminiszter szerint nem utasítottak senkit, hogy álljon ki Szabó Tímea mellett

Marius Lazurca, Románia budapesti nagykövete egy zárt Whatsapp-csoportban vette védelmébe Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét, miután a kormányoldal széttapsolta a parlamenti felszólalását. Most  Bogdan Aurescu külügyminiszter szólt hozzá az ügyhöz – minderről ebben a cikkben lehet olvasni.

Két napig volt fogdában Tornyi Barnabás

A jelenleg az Egyesült Államokban edzősködő futballszakember érdekes módon akart távozni egy floridai bevásárlóközpontból, amit a biztonsági őrök nem igazán néztek jó szemmel. A furcsa sztori errefelé fog kikerekedni.

Különös összefüggést találtak a koronavírus-halálozás és a D-vitamin hiánya között

A szakértők nyilvánosan elérhető adatok alapján megnézték, hogy 20 európai ország lakói milyen jellemző D-vitamin-mennyiséggel rendelkeznek, és ezt összevetették a koronavírus-fertőzésben elhunytak számával. Itt nézhető meg, mire is jutottak az adatok alapján.

Keresés az oldalon