Visszafogja a kormány az irtózatos költekezést, amivel történelmi rekordot döntöttek

Startlap - Startlap
Alighanem minden idők legmagasabb havi hiányát termelte ki a költségvetés novemberben a több mint 1000 milliárdos mínusszal. A Pénzügyminisztérium csütörtök este tartalékolási intézkedést jelentett be. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Visszafogja a kormány az irtózatos költekezést, amivel történelmi rekordot döntöttek

Alighanem minden idők legmagasabb havi hiányát termelte ki a költségvetés novemberben a több mint 1000 milliárdos mínusszal. A Pénzügyminisztérium csütörtök este tartalékolási intézkedést jelentett be. Részletek.

Koronavírus itthon: egyre valószínűbb, hogy vége a negyedik hullám tetőzésének

A fertőzöttek görbéje immár több napja lefelé halad. A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Blikk: Egy videófelvételről jött rá a rendőrnő, hogy elkábították és megerőszakolták

A Készenléti Rendőrség bevetési alosztályának őrmestere azt mondja, kollégájától tudta meg, hogy egy videófelvétel kering arról, ahogy társaik erőszakkal elveszik szüzességét, és ebből ő semmire nem emlékezett. A felkavaró esetről ebben a cikkben írnak.

Orbán Viktor az 5-11 évesek oltásáról: “December 15-én tudunk kezdeni”

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A szokásos péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjú nagy részében a témák is a szokásosak voltak: bevándorlás, bevándorlás és egy kis bevándorlás, ugyanakkor azért az is kiderült, mire számíthatunk a kormányfő szerint karácsonykor, valamint béremelésről, nyugdíjemelésről és a gyermekek vakcinációjáról is szó esett. Az elhangzottak rövid összefoglalója itt olvasható.

Az orvosbérek emelése csak rontotta a helyzeten, a vesztesek a betegek

A hálapénz kivezetése növelte az ellátórendszer dezintegráltságát, a rendkívüli béremelésben kevéssé részesülő nővérek lázadnak, az orvosok pedig leálltak a munkával – állítja az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatóhelyettese. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Geréb Ágnes megszólalt 14 évvel a kislány halála után: “Lehettem volna ügyesebb”

“Az évek elteltek, de szárnyaszegettnek nem érzem magam.”

Hetvenéves lesz jövőre az otthonszülés hazai élharcosa, akinek tevékenysége során három gyermek oxigénhiányos károsodást szenvedett, egy csecsemő pedig vállelakadásban meghalt. Geréb eltiltása hamarosan lejár, és mivel Áder Jánostól részleges kegyelmet kapott, nem éveket, hanem hónapokat kellett börtönben töltenie. A szülész-nőgyógyász  Kadarkai Endrévelbeszélgetett.

Összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban

A koronavírussal kórházba került 88 éves Mária állapotának jelentős javulásáról értesítették a hozzátartozókat, csakhogy amikor az asszony lánya bement meglátogatni édesanyját, egy idegen nőt talált az ágyon, és kiderült, hogy Mária meghalt. Videóriport.

A jegybank figyelmeztette a biztosítókat: rendesen fizessék ki a megsérült autósokat

A Magyar Nemzeti Bank vezetői körlevélben tájékoztat arról, miként kell eljárni akkor, ha például a sérültté, rokkanttá váló károsultaknak, vagy a károsult özvegyének, árvájának nem járadékszolgáltatást kínálnának, hanem a biztosítási járadékok egyösszegű megváltását kezdeményezik. A biztosítási törvény idei módosítása az eddigieknél részletesebben szabályozza mindezt. További információkért katt ide.

Joe Biden további “katonai képességeket” ígért Közép-Európába

Mikhail MetzelTASS via Getty Images

Az USA elnöke tájékoztatta a térség összes NATO-tagállamának vezetőit az orosz elnökkel folytatott hosszú tárgyalásáról, majd csütörtök este az ukrán elnökkel is telefonált. A részletekbe Asta Skaisgiryte litván elnöki tanácsadó és washingtoni források avatnak be ebben a cikkben.

Napokon belül újabb havazás érkezik

A szombatig jellemző nyugodt időjárást vasárnap mediterrán ciklon oszlatja fel, hóval és havas esővel. A következő napok előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...