VIP-adósokkal üzletelhetett a lekapcsolt NAV-os osztályvezető

Startlap - Startlap
Az ügyészség négy másik személyt is kihallgatott.

Hivatali vesztegetés gyanúja miatt az irodából vitte el a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Huszti úti épületéből az intézmény egyik osztályvezetőjét, aki a Blikk értesülései szerint a kiemelt adósokkal foglalkozott. N. K. az úgynevezett VIP-adósok ügyeit kezelte, akiknek a tartozása meghaladja az 500 millió forintot. 

Hatalmas volt nálunk a felfordulás szeptember 6-án. Futótűzként terjedt a hír, hogy begyűjtötték az egyik nagyfőnököt. Az azonban nem igaz, ami a hírekben megjelent, hogy bilincsben vitték el

– mesélte a lapnak egy neve elhallgatását kérő NAV-os dolgozó.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az főosztályvezetőre egy összehangolt akció keretében csaptak le, amelynek során összesen öt embert hallgattak ki. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek.

A lap által megkérdezett, név nélkül nyilatkozó szakértő szerint ilyen magas összegek esetén az adósok gyakran próbákoznak vesztegetéssel, mégis meglepte az eset, mivel az adóhivatalban már nagyon komolyan szűrik a magas beosztású dolgozókat.

Azt tudom, hogy korábbi ügyekben hogyan történtek a vesztegetések. A lényeg, hogy az adós és a hivatal munkatársa nem is találkozik egymással: egy közvetítőn keresztül üzennek. Tegyük fel, hogy a munkatárs látja a számítógépén, mekkora tartozása van egy személynek. Üzen neki, hogy bizonyos feltételek mellett el lehet intézni, hogy töröljék az adósok listájáról. S láss csodát, pont annak a személynek a fellebbezését fogadják majd el a sok közül, és egyik napról a másikra volt, nincs tartozás

– fejtette ki a szakember.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Rendelet még nincs, sok a megválaszolatlan kérdés az...

képcím

Márki-Zay: Bige László átutalta az 5 milliót és kifizetett egy...