Világbajnokságot nyert a magyar cheerleader-válogatott!

A cheerleaderek a lengyelországi tornán meg sem álltak az aranyéremig.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-10 16:48

Fotó: mozduljra.hu

Kovácsik Rita és Miklós Mátyás szakmai vezetésével óriási sikert ért el a magyar cheerleader válogatott. A lengyelországi Lódzban rendezett megmérettetésen ugyanis világbajnok lett a 25 fős magyar csapat október első hétvégéjén – írja a mozduljra.hu.

A nemzeti csapat két versenyszámban indult a Cheerleading Egyetemi Világbajnokságon. A Pom Dance Double-kategóriában Rózsás Patrícia (ELTE) és Balogh Patrícia (BCE) a 7. helyet szerezte meg, ami különösen abban a tekintetben is nagy jelentőségű, hogy a dobogóra kizárólag nagyobb múltú, korábbi világbajnokok álltak fel.

A fő attrakció azonban még hátravolt, a válogatott ugyanis nagyszerűen szerepelt a Small Coed Elite-kategóriában, és a remek teljesítménynek köszönhetően aranyérmet szerzett. Már csak azért is dicséretre méltó az eredmény, mivel az utolsó versenygyakorlat bemelegítésénél az egyik versenyzőnek megsérült a keze, így a fájdalommal dacolva kellett magas szinten teljesítenie, ráadásul Magyarország első egyetemi cheerleader-válogatottja rögtön a csúcsra ért.