Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében

Startlap - Startlap
A facebookos csalók kis összegekre és a naiv próbálkozók személyes adataira hajtanak. Kamu Facebook-posztok szólnak arról, hogyan nyertek már a játékban mások. Esti hírösszefoglaló.


Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében

A facebookos csalók kis összegekre és a naiv próbálkozók személyes adataira hajtanak. Kamu Facebook-posztok szólnak arról, hogyan nyertek már a játékban mások. További információkért katt ide.

A hivatalos képeken sokkal jobban néz ki a dubaji magyar pavilon, mint a valóságban

A sporteseményekhez hasonlóan a világkiállítás is a tavalyi nevét megtartva került át az idei évre, az Expo2020 több mint négy négyzetkilométeren terül el a dubaji sivatagban 192 résztvevő országgal és mintegy 200 pavilonnal. A magyar szekció leplezetlen önpromó lett, és habár a Magyar Turisztikai Ügynökség októberi írása szerint az építményt a Time Out Dubai beválasztotta a 15 legkülönlegesebb pavilon közé, ennek az interneten semmi nyoma. Helyszíni beszámoló.

A kínai elnök propagandacikkével indítja az évet a Hit Gyülekezete lapja, de olyan, mintha a Google Translate volna a szerző

Feng Li/Getty Images

A kommunistaellenes Hetek lett a kommunista és keresztényellenes Kína propagandagépezetének egyik magyarországi szócsöve, ezúttal Hszi Csin-ping újévi jókívánságait kürtölték világgá. A hirtelen jött békés együttműködés egyetlen apró problémája, hogy Hszi Csin-ping szövege erősen emlékeztet a fordítógépes használati utasításokra. A különös írás erre a linkre kattintva olvasható.

Hadházy szerint tízszeresen túlárazták a védettségi igazolványokat, a rendőrség megtagadta a nyomozást

A rendőrség szerint indokolt volt száz forint helyett közel ezer forint plusz áfa összegért beszerezni a kártyákat. Hadházy Ákos kiakadt.

Nyilvánvalóan hivatali visszaélés gyanúja merül fel annál, aki egy tízszeres túlárazás eshetőségének kivizsgálását ennyivel elhessegeti.

Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Videóra vették, ahogy a szabályosan közlekedő gyalogosnak félre kellett ugrania a 65 éves sofőr kocsija elől a zebrán

A rémisztő fedélzeti kamerás felvétel, amelynek nyomán eljárás indult, a Budapesti Autósok Közössége által jutott el a rendőrséghez. Íme a jelenet.

Kihúzták a hatos lottó nyertes számait

A múlt heti, több mint 3 milliárd forintos telitalálatost szelvényt követően az új évben százmillióról indult a főnyeremény. Részletek.

Tapolcai vonatbaleset: életben van a 17 éves lány

Gyásznapot tartanak Tapolcán az újévi vasúti baleset áldozatai emlékére. A tragédiában sümegi és csabrendeki fiatalok hunytak el, az életveszélyes sérült haláláról azonban tévesen írt a sajtó. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója megszólalt. A balesetről és annak legfrissebb fejleményeiről itt írnak.

Már az angolok is megijedtek az omikrontól: kötelező maszkviselést rendeltek el a középiskolákban

Justin Setterfield/Getty Images

Az Egyesült Királyság utolsó országaként vezeti be Anglia az osztálytermi maszkviselést, a kormány a legrosszabb forgatókönyvre készül a közszférában. Bővebben.

Már csak napok vannak hátra a téli tavaszból

Egyelőre folytatódik a tavaszt idéző enyhe időjárás, majd szerdán hidegfront érkezik és jelentős lehűlés veszi kezdetét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Teljesen lebontotta a kordonokat a Karmelitánál a Momentum

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Putyin letaglózó hírt kapott - a hét legfontosabb hírei képekben