Vigyázat, ha ilyen emailt kapsz, abból baj lehet!

Startlap - Startlap
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elmondta, mire kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni a bajt. Esti hírösszefoglaló.

Vigyázat: a hivatalos értesítőkre megtévesztésig hasonló levelekkel támadnak az adathalászok

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a valódi szolgáltatók mögé bújva egyre gyakrabban érkeznek veszélyes elektronikus üzenetek a fogyasztók postaládáiba. Aggodalomra semmi ok, az MEKH elmondta, mire kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni a bajt. Részletek itt.

Gulyás Gergely szerint álhír, hogy a közbeszerzési törvény módosítását kérték Brüsszelből

Néhány órával azelőtt, hogy a Reuters hétfői hírére reagálva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta a hazai közbeszerzési rendszer dicséretét, fideszes kollégája, az Országgyűlés gazdasági bizottságát elnöklő Bánki Erik ezzel teljesen ellentmondónak tűnő magyarázatba fogott. Bővebben.

Döntött a bíróság: elvették a Klubrádió frekvenciáját

A rádiózás egyik utolsó kormánykritikus bástyája vasárnaptól legfeljebb online adóként üzemelhet tovább. Az ügyről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Várkonyi Andrea megtiszteltetésnek érzi, hogy Mészáros Lőrincnek dolgozhatott

Várkonyi rendkívüli lehetőségnek nevezte, hogy a Mészáros Csoport jótékonysági programján ügyködhetett új cégével, ami pont egy Mészáros Lőrinchez köthető belvárosi palotában székel. Bővebben.

Megkezdik az oltást Budapesten az orosz vakcinával

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Szputnyik V vakcinával nem szabad bárkit beoltani. Müller Cecília nemcsak az orosz vakcináról tájékoztatott, hanem arról is, hogy a háziorvosokhoz milyen oltóanyagok érkeznek a héten. További információkért katt ide.

Gond van a fizetésekkel, a Dunaferr szerint már a kormány is tárgyal

Az orosz-ukrán tulajdonú dunaújvárosi vasmű már a januári béreket sem tudja megfelelően teljesíteni, a vezérigazgató-helyettes levelében arról írt, hogy a magyar kormány is beszállt az ügybe. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az AppleWatch előbb kimutathatja a koronavírust, mint a hivatalos tesztek

Journal of Medical Internet Research tudományos folyóiratban jelent meg az izgalmas tanulmány, amely szerint az okoseszköz egy teljes héttel előbb jelez, mint a hagyományos tesztek. Hogyan működik mindez? Innen kiderül.

Hisztérikus rohamott kapott a békemenetes Fricz Tamás, miután találkozott egy piaci alapon működő fociklub tulajdonosával

Fricz Tamás politológus, a CÖF szóvivője, “az Orbán-féle, állami támogatásokra, TAO-közpénzekre és politikai patrónusokra épülő focimodell rajongója” a Magyar Nemzetben vezetett blogja hasábjain tombolva csodálkozott rá arra, hogyan működik a normális futball, ahol állami tízmilliárdok lecsapolása helyett vesznek, fejlesztenek és eladnak. A komikus kirohanás célpontjául Roderick Duchâtelet, az Újpest belga tulajdonosa szolgált. Bővebben.

Bámulatos szarvasrudlit vettek videóra Zalában

Fotó: Getty Images

A felvétel készítője a nagypáli kereszteződésnél rögzítette, ahogy a gyönyörű állatok hatalmas csordája fenséges szökellésekkel halad át az úton, a két méteres kerítést simán átugorva. Íme.

Berohant a pályára a Super Bowlon, és ezzel 110 millió forintot nyert

Az amerikai sportélet legnagyobb ünnepét, a hétvégi NFL nagydöntő negyedik negyedét megzavaró rózsaszín dresszbe bújt férfiról kiderült, hogy komoly oka volt a bosszantó szaladgálásra, egész pontosan 374 ezer dollár. Mi történt? Videó és további részletek ebben a cikkben.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergely: 200 millió euróra bírságolták Magyarországot

képcím

Gulyás: Az EP-választás után jön az EU-bírság

képcím

Magyar Péter Gulyásnak: "Szégyelld magad!"