Kiemelt Hírek 2020. szeptember 12.

Vidnyánszky szerint a tiltakozó diákokat nyári táborban készítették fel

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 12.
Hosszú interjút adott Vidnyánszky Attila az SZFE-ügyében. A diákok eközben újabb rendhagyó tüntetésre készülnek. Esti hírösszefoglaló.

Vidnyánszky: Nyári táborban készítették fel a tiltakozó diákokat, de fájdalmas lesz a kijózanodás

Hosszú interjúban magyarázta Vidnyánszky Attila, hogy “ha a diákok részéről ez az euforikus hangulat véget ér, szembesülnek a valósággal. Ezt követi majd a fájdalmas kijózanodás és felismerés, hogy eszközként használta őket a politika.” A Nemzeti Színház igazgatója úgy tudja, hogy az Amnesty International a nyáron egy táborban készítette fel a tiltakozó hallgatókat. Az interjúban megkérdezték tőle, hogy megfordult-e a fejében a lemondás gondolata, mire úgy fogalmazott:

„Ha azt látnám, hogy tényleg én vagyok az akadálya a megegyezésnek, ha az én személyem gátolná, hogy elinduljon egy konszolidációs folyamat, akkor felállnék. De nem így látom.”

Továbbiak itt.

Az utcán tartanak nyílt napot vasárnap az SZFE hallgatói

Ismét rendhagyó tüntetést szervezneka Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, Nyílt nap a Titkos Egyetemen – #freeSzFE címmel. A hallgatók vasárnap reggel 10.00 és 15.00 óra közt várják az érdeklődőket a Vas utcai épületnél, és „tiszteletbeli hallgatókkal” szeretnék megtölteni a közvetlen környéket. Részletek itt.

Váratlan: szombat este megszólal Orbán Viktor az M1-en

Itt írják, hogy Orbán Viktor ma este 8-kor az M1-en fog beszélni. További részleteket nem árult el a kormányfő a Facebook-posztjában, aki a délelőtti Operatív Törzs után azt mondta, szerdán dönt a kormány az újabb intézkedésekről, de vélhető, hogy a járvány súlyosbodása kapcsán szólal meg.

Koronavírusos lett a Vígszínház egyik stábtagja, elmaradnak a hétvégi előadásaik

Elmaradnak a Vígszínház és a Pesti Színház most hétvégi előadásai, ugyanis a színházi stáb egyik tagjának koronavírus tesztje pozitív lett. Itt írnak részleteket.

Újraindul az egyik legígéretesebb vakcina tesztelése

Újraindul az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari óriáscég koronavírus-vakcinájának tesztelési programja, amelyet a héten biztonsági okokból, a teszt egyik résztvevőjének betegsége miatt felfüggesztettek. Itt olvashatod az egyetem tájékoztatását.

Rogán Antal környezetéből került ki a síszövetség új elnöke

Fürstner Józsefet választották pénteken a Magyar Sí Szövetség elnökévé. Fürstner József nem csak egy fogorvos: ő az a Rogán Antal és a Rogán jobbkezeként emlegetett Kertész Balázs környékéről ismert fogorvos, aki az Index cikke szerint 2011 novemberében 44 millió forintért vett meg egy 245 négyzetméteres, ötszobás, önkormányzati tulajdonú ingatlant Budapesten az Aulich utcában, alig egy évvel azután, hogy lakássá minősítették. Továbbiak itt.

Németországi buszbaleset: elaludhatott a sofőr

Harmincegy ember megsérült egy Prága és Hamburg között közlekedő távolsági autóbusz balesetében szombaton. A Ludwigslusttól északra történt baleset oka a rendőrségi gyanú szerint az, hogy a sofőr egy pillanatra elaludhatott a volánnál. Bővebben.

Kivégezték az iráni világbajnok birkózót hazájában

Navíd Afkarit a bíróság bűnösnek találta egy biztonsági őr meggyilkolásában a két évvel ezelőtti kormányellenes tüntetések során. Sokakat megmozgatott a birkózó ügye, politikusok is kiálltak mellette, például Donald Trump amerikai elnök is kegyelmet kért a 27 éves férfi számára. Az irániak azonban hajthatatlanok voltak.

Elérte Európát a kaliforniai erdőtüzek füstje

Az USA nyugati partján pusztító, katasztrofális méreteket öltött erdő- és bozóttüzek hatalmas füstfelhőbe burkolták a Csendes-óceán partvidékét. Úgy tűnik, a füst elérte Európát, ugyanis jól kivehetően füstsávok jelentek meg szombaton napkeltekor a kontinens műholdképén. Továbbiak itt.

F1: Végre magára talált a sokat kritizált pilóta

Idei eddigi legjobb időmérőjét zárta Mugellóban a Red Bull-os Alexander Albon, aki ezek után első Forma-1-es dobogójával szemez a Toszkán Nagydíjon. Bővebben itt.

Keresés az oldalon