Videón, ahogy Orbán békésen edébel egy szabadkai családnál

Kiderült, ki a Notre-Dame tetején kiszúrt titokzatos alak, Bödőcs pedig már azt is tudja, hol épül újjá a székesegyház. Erről, és még sok minden másról olvashatsz hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-17 17:43

Forrás: Facebook/ Orbán Viktor

Leleplezték a Notre Dame tetején mászkáló titokzatos alakot

A párizsi székesegyház esete napok óta lázban tartja az embereket, többen szándékosságot sejtenek az események mögött. Ezeknek az elméleteknek ágyazott meg az a rossz minőségű fénykép is, amin egy “rejtélyes” alak látható a Notre-Dame tetején. Ha kíváncsi vagy, ki valójában ez az ember, akit egyesek gyújtogató “imámnak” véltek, itt megtalálod a kérdésedre a választ

Drónvideó mutatja meg, mi maradt a leégett Notre-Dame-ból

Az összes eddigi fotónál és videónál látványosabb felvétel készült a magasból a hétfő este lángra kapott Notre-Dame épületéről. A videót ezen az oldalon lehet megtekinteni.

Fotó: Pierre Suu/Getty Images

Bödőcs Tibor már tudja, hol építik újjá a Notre-Dame-ot

Amilyen tömör, olyan parádés bejegyzésben közölte a Facebook-oldalán Bödőcs Tibor Orbán Viktor üzenetét arról, hogy hol épül újjá a székesegyház. Na, vajon hol? Ebből a cikkből kiderül.

Orbán Viktor személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyar állampolgárt, akinek a házában aranykeretben függ a miniszterelnök képe a falon

Lajkó Mik­lós az egy­mil­li­o­mo­dik­ként ho­no­sí­tott kül­honi ma­gyar ál­lam­pol­gár, aki korábban családjával együtt ünnepélyes keretek között tett esküt Áder János közreműködésével. Orbán Viktor kedden Szabadkán járt, ahol Lajkóékhoz is benézett. A miniszterelnök megnézte a a vajdasági család teheneit és a baromfikat, ott is ebédelt, majd dedikálta az étkezőben kifüggesztett fényképét, és mesélt gyerekkori falusi élményeiről. Ezeket mind a saját szemeddel is megnézheted ha ide kattintasz, ugyanis a nagy találkozást felvették videóra.

Nagy Blanka kiosztotta a kormányközeli újságírót, aki befotózott a szoknyája alá

Fotó: YouTube/ 444.hu

Pilhál Tamás, a Pesti Srácok munkatársa egy olyan képet készített Demokratikus Koalíció (DK) vasárnapi EP-választási kampánynyitóján Nagy Blankáról, amelyen belátni a 19 éves diáklány szoknyája alá. Aztán mindezt kiposztolta a Facebookra egy kellemetlen megjegyzés kíséretében. A DK törvénymódosításért kiált, a Pesti Srácok meg végül levette a képet. És természetesen Nagy Blanka is reagált: intim hangvételű írását, amelyben a családi történetek között keményen beszól Pilhálnak, itt olvashatod végig.

Az MTA nem hajlandó lemondani a kutatóintézetekről, a minisztérium zsarol

A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége keddi ülésén többek között arról határozott, hogy nem mondanak le kutatóhálózatról, vagyis nyíltan ellenszegültek az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM).

Az MTA közgyűlése eldöntheti, hogy az átalakítási folyamatban konstruktív partnerként részt kíván-e venni

– olvasható a tárca válaszul kiadott közleményében. Azt, hogy pontosan miben hozott döntést kedden az Akadémia, valamint mit ajánlott ezek után az ITM, ebben a cikkben olvashatod el.

Lesz az idén rendkívüli nyugdíjkiegészítés?

A költségvetési törvényben becsült árnövekedés mértéke alapján 2019 januárjában 2,7 százalékkal növelték a nyugdíjakat. Azonban a jegybank friss előrejelzése 3,1 százalékos éves inflációt mutat, márpedig a törvények szerint a nyugdíjakat a pénzromlásnak megfelelő mértékben kell emelni. Farkas András nyugdíjszakértő ezen az oldalon válaszolt arra a kérdésre, hogy vajon lesz-e nyugdíjkorrekció.

A Válasz Online szerint Gyurcsány Ferenc igazi bűne az volt, hogy beengedte az orosz titkosszolgálatot

Fotó: Mark H. Milstein/Bloomberg via Getty Images

A Válasz Online szemlézte azokat a nemrégiben feloldott dokumentumokat, amely egy 2007-es titkosszolgálati ügyről szólnak. A lap szerint a magyar kormány bolgár uniós szakembereknek álcázott orosz kémeket engedett be a magyar nemzetbiztonság központi objektumába, illetve a MOL egy részét is átengedték az oroszoknak. A lap által az őszödi beszédnél is nagyobb botránynak titulált sztoriról erre a linkre kattintva olvashatsz részletesen. Itt azt is megnézheted, mit reagált a cikkre a DK.

2022-től új módszerrel fogják korlátozni az autósok sebességét

Az Európai Parlament döntése alapján 2022 májusától az új járművekbe kötelező lesz beszerelni bizonyos életmentő technológiákat is, amelyek többek között az autók sebességét is korlátozzák, és figyelik a sofőrt. Ha szeretnéd tudni, mik ezek a modern rendszerek, ezt a cikket olvasd el.

Megszűnt a BÁV-zálog

Törölték a cégjegyzékből a BÁV-Zálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t, amit a BÁV Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Rt. 1998 novemberében alapított. Arról, hogy a törlésre miért került sor, és ez hogyan érinti majd a cég zálogügyfeleit, ebben a cikkben olvashatsz tovább.