Vezető európai tudósok: a homeopátia nem hatékony

Külső forrás -
Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne.

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) által szeptember 20-án kiadott szakvélemény azt állítja: nincs meggyőző és reprodukálható bizonyíték arra nézve, hogy a homeopátiás készítmények bármilyen ismert betegséggel szemben hatékonyak lennének.

Az állásfoglalás szerint a homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása a placebó-hatással magyarázható. Sőt, a homeopátia kártékony is lehet azáltal, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyíték-alapú orvoslás igénybe vételétől.

mta.hu

Az EASAC az EU-tagállamok, valamint Norvégia és Svájc nemzeti tudományos akadémiái által létrehozott együttműködés, amely független, bizonyítékokon alapuló szakértői véleményekkel támogatja az európai szintű döntéshozatalt, és egyben az európai tudomány közös szószólójaként lép fel – írja a 24.hu.

A tudósok szeretnék elérni, hogy a homeopátiás termékek számára jelenleg megengedett különleges termékinformációt olyanra cseréljék, amely egyszerűen és világosan leírja a készítményben szereplő összetevőket és azok mennyiségét.

 

Forrás: 24.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Kézilabda BL-döntő: ezüstérmes a Ferencváros

képcím

Négy góllal verte a Fradit a norvég Vipers a női kézi-BL...

képcím

Beintettek Szoboszlainak, látni kell a magyar középpályás...