Veszélyhelyzet: fáról, gázról döntött a kormány

Startlap - Startlap
Különleges szabályokat hoztak a tűzifa és a gázkészlet biztosítására. Délelőtti hírösszefoglaló.

Veszélyhelyzet: fáról, gázról döntött a kormány

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor rendelete arról, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények felülírják a jogszabályokat, hatósági döntéseket, a fakitermelés tilalmára vonatkozó korlátozást nem kell alkalmazni. A rendelet részleteit ebből a cikkből ismerheted meg.

2 halott, 9 sérült az éjjeli bócsai balesetben

Két ember meghalt, kilenc megsérült, amikor az őket szállító jármű karambolozott, majd kigyulladt Bócsa külterületén péntek 2 óra körül. A tragédia körülményeit ez a cikk ismerteti.

Így fest pénteken az orosz-ukrán háború

Három újabb gabonaszállító hajó indulhat útnak Ukrajnából a Fekete-tengeren; a NATO-főtitkár szerint nem szabad hagyni, hogy Oroszország nyerje a háborút; Zelenszkij visszaszólt az Amnesty International jogvédő szervezetnek. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Amerika szerint meleg a helyzet Tajvanon

Hector RETAMAL AFP

Kína nem fogja azzal elszigetelni Tajvant, hogy nem engedi az amerikai tisztviselőket odautazni, többek között erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Nancy Pelosi Tokióban a Guardian tudósítása szerint. Ha érdekel, miket mondott még a tajvani helyzetről az amerikai házelnök, ezt a cikket olvasd el.

Hízik a veszteség Tiborcz luxusszállós cégeiben

A miniszterelnök vője, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó luxusszállodák éves eredményeit böngészte át az Mfor.hu. A cikkből kiderül, hogy mind a turai kastélyszálló, mind a tarcali luxushotel vesztességgel működött az előző évben. Ha érdekelnek a konkrét számok is, ide kattints.

Rendkívüli eredménnyel zárta a második negyedévet a Mol-csoport

A Mol-csoport a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült tiszta EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 372,8 milliárd újrabeszerzési árakkal becsült tiszta üzleti eredményt ért el. Részletek.

Pintér Sándor új pszichoaktív szereket listázott

A belügyminiszter módosította az új pszichoaktív anyaggá minősített anyagokról, vegyületcsoportokról szóló korábbi rendeletet. Pintér Sándor ezzel gyakorlatilag a pszichoaktív szerek listáját bővítette. A közzétett melléklet szerint arra két új szer került fel, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Majomhimlő: az USA veszélyhelyzetet hirdetett

A nemrég még ritka betegség Közép- és Nyugat Afrika egyes részein évtizedek óta létezik, de májusig nem volt ismert, hogy Afrikán kívül is okozott volna nagyobb járványt. Májusban Európában, Észak-Amerikában és más területeken regisztrálták járványok kitörését. Bővebben.

Az átlag csapadék felével is túlélhetne az Alföld

MTICzeglédi Zsolt

A mai csapadékmennyiség 50-60 százalékával is képesek lennénk működő gazdálkodást folytatni az Alföldön, de ehhez a szárazságtűrő növények önmagukban kevesek. A talaj és a talajvíz mindennek a kulcsa. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Hétvégén érkezik az időjárás-változás

Töretlenül melegszik az idő, szombaton azonban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat. Előtte még 38 fokot is mérhetünk, majd a front több fokkal mérsékli a hőséget. A részletes előrejelzést ebben a cikkben találod.

 

Címlapkép: FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Orbán azonnali követelésekkel fordult az Európai Tanács...

képcím

Pintér: halálos lövöldözés is volt a magyar-szerb határon