Kiemelt Hírek 2018. március 17.

Végre már nem a tábláról kell számítógéphasználatot tanítania az elszánt tanárnak

Startlap Kiemelt Hírek 2018. március 17.
Jó néhány felajánlást kapott.

Owura Kwadwo vidéki iskolásoknak tanít informatikát Ghánában. Számítógép híján igen kreatívnak kellett lennie. Ez azt jelentette, hogy felrajzolta a Microsoft Wordot a gyerekeknek a táblára. „Így legalább látják, milyen látvány tárul majd eléjük, ha esetleg egyszer majd gépet használnak.” – mondta.

A Facebookon megosztott bejegyzéséből ismerhette meg a világ trükkös tanítási módszerét, ami körül hamar heves vita robbant ki. A legtöbb ember nagyon dicsérte elszántságért, de közben sokan teljesen megdöbbentek, hogy 2018-ban így néz ki egy iskola.

Azóta már sok felajánlás érkezett, laptopokat és projektorokat ígértek neki, sőt, a Microsoft ingyenes képzést ajánlott fel a tanárnak, el is utazott Szingapúrba, hogy részt vehessen az oktatáson.

Az egyik ajándékozó, Amirah Alharthi, a Leedsi Egyetem szaudi Phd-hallgatója, így nyilatkozott a CNN-nek: „Mindig megértettem az iszlám azon tanítását, hogy a hasznos tudás létfontosságú a saját magunk és az emberiség számára. És azt is gondolom, hogy a világ mennyi csodás géniuszt veszít el csak azáltal, hogy nincsen meg az esélyük összehasonlítani magukat másokkal, és emiatt nagyon szomorú vagyok.”

Mellette egy szervezet is küldött öt asztali gépet, könyveket az iskolának és egy laptopot Akotónak.

A diákok továbbtanulásához szükséges állami vizsgán olyan kérdések is vannak, melyek az informatikára és a kommunikációs technológiára irányulnak, így különösen fontos volt a gépek megléte.

Second donation received.Five brand new desktop computers for the school.One personal laptop for #TeacherkwadwoThree boxes of ict books.#thankstoOhemengTawiah#ThankstoNIIT.God bless you all.

Közzétette: Owura Kwadwo Hottish – 2018. március 12.

 

Címlapfotó: Facebook

Keresés az oldalon