Vége a késő nyárnak: jelentős lehűlés érkezik

Startlap - Startlap
A hétvégére megérkezik az ősz, szombaton már legfeljebb 18 fokos csúcshőmérsékletek várhatók. Esti hírösszefoglaló.

Vége a késő nyárnak: jelentős lehűlés érkezik

Pár nap van már csak hátra a kellemes melegből, a hétvégétől őszre váltanak a hőmérők, szombatra már jellemzően legfeljebb 18 fokot jósolnak. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Bombát találtak a Budapesten, utcákat zárnak le és lakóházakat ürítenek ki hétfőn

A második világháborús robbanószerkezetre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai találtak rá a Dunában gyakorló merülésük közben. A szovjet gyártmányú bombát hétfőn hatástalanítják, amelynek következtében lezárásokra kell készülni, illetve a közösségi közlekedés rendje is módosul. További információkért katt ide.

Tízezrekkel vártunk III. Károly királyra a Buckingham-palota előtt, végül integetett

Fotó: Startlap

A Startlap szerkesztőjének régóta tervezett londoni utazása éppen II. Erzsébet halálának másnapjára esett. Helyszíni videós tudósításában hatalmas tömegről, maratoni várakozásról és arról számolt be, hogy az élet megy tovább az Egyesült Királyságban a királynő nélkül is, ugyanakkor mindenhol mindenki róla beszél.

II. Erzsébet koporsója elhagyta a Balmoral-kastélyt

Vasárnap délelőtt 10 órakor halottaskocsira helyezték az elhunyt uralkodó koporsóját, és megindultak vele a a skót főváros felé. A hatóságok több száz ezres tömegre készültek a gyászmenet útvonalán. Mi fog történni ezután II. Erzsébet maradványaival, és hogyan zajlik majd a temetés? Erről szól ez a cikk.

Ausztrália elhalasztja a népszavazást az államformájából a “II. Erzsébet iránti tiszteletből”

Anthony Albanese miniszterelnök első hivatalában nem kezdeményez népszavazást a köztársaság kérdéséről, szeptember 22-e pedig munkaszüneti nap lesz az országban. Részletek.

Túszejtés miatt vonult ki teljes készültségben a TEK Vácra, aztán kiderült, hogy csak valaki hallucinált

Lőtt sérüléses túszejtésről érkezett bejelentés a napokban a váci rendőrségre, akik aztán riasztották a Terrorelhárítási Központot, és még a mentőegységek is készenlétben vártak, miközben az érintett társasházban elzárták az áramot és a gázt. Végül a kommandósoknak egyetlen férfit sikerült elfogniuk, akin lövések nyomait nem, kábítószer-fogyasztás jeleit viszont sikerült felfedezniük. Videó.

Színes Erzsébetváros: a hét 5 napján éjfélkor bezárhat minden szórakozóhely

Az oldalhoz eljutott előterjesztés értelmében csak szombaton és vasárnap tarthatnának nyitva hajnalban a bulinegyed vendéglátóegységei, amelyek már a koronavírus miatt is roppant nehéz helyzetbe kerültek. A Színes Erzsébetváros kommentárja szerint a VII. kerületi képviselő-testület a belső-erzsébetvárosi területen régóta problémás zárórával kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével intézkedhet. Bővebben.

Itt vannak a hatos lottó heti nyerőszámai

Ha esik, ha fúj, ha vasárnap, akkor a Szerencsejáték Zrt. kisorsolja a hatos lottó szerencsés számait. A számsor erre a linkre kattintva található.

“Soha ne felejtsük” – így emlékezik az USA története legvéresebb terrortámadására

Michael M. Santiago/Getty Images

21 év telt el a szeptember 11-i terrortámadás óta, a támadások területén és országszerte több helyszínen tartanak megemlékezéseket. A New York-i Nemzeti Szeptember 11-i Emlékműnél tartott megrendítő megemlékezéshez Kamala Harris alelnök és férje is csatlakozott, de a hagyományoknak megfelelően itt csak az áldozatok hozzátartozói szólaltak fel. Joe Biden elnök szakadó esőben, komor hangulatban tartott beszédet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: Luca Picciau/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Kate Middleton különleges ajándékot kapott Károly királytól

képcím

Orbán évértékelője: Magyarország megtartja gazdasági...