Vasszigor jön a poggyászellenőrzéseknél az Európai Unióban

Megvan, mikor lép életbe az új szabályozás, és az is, hogyan érinti ez majd a turistákat. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-08 08:54

Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Decembertől új korszakba lép a poggyászellenőrzés az unióban

Az európai uniós hatóságok decembertől vasszigorral ellenőrzik a csomagokat, kereskedelmi szállítmányokat és turisták bőröndjeit egyaránt. A tervezett intézkedés okairól, gyakorlati részleteiről, valamint kezdésének pontos dátumáról  itt informálódhatsz.

Újabb szexvideót posztoltak a Borkai Zsolttal foglalkozó blogon

Az Ördög ügyvédje nevű blog ismeretlen szerzője újabb szexvideót tett közzé, amely állítása szerint Borkai Zsolt győri fideszes polgármester horvátországi utazása során készült. A blogon nemcsak videó, hanem szöveg is megjelent, amelyben Borkai tegnapi nyilatkozatáról, drogokról és korrupcióról esik szó. Mindezt itt nézheted meg.

Orbán Viktor levélben mondja el, mi a választás igazi tétje

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület a Facebook-oldalán mutatta a miniszterelnök levelét, amely hamarosan minden választóhoz megérkezik, és amelyben Orbán Viktor megfogalmazza, mi az, ami a mostani választáson múlik.

Felmérték a bírák függetlenségét Európában, lehet tippelni, hányadik lett Magyarország

Idén először magyarok is részt vettek a Bírói Tanácsok Európai Hálózatának szokásos éves felmérésében, amelyben arra keresik a választ, hogy mi a helyzet a bírói függetlenséggel az európai országokban. A 25 ország 11 335 bírója és 21 országból 4 250 ügyvédje részvételével készült önkéntes és anonim kutatás lesújtó eredményeit  ebben a cikkben fejtik ki.

Kész a szakértői jelentés, és sikerült visszaállítani a Hableány rádióit – fontos dolgok derültek ki a tragédiáról

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elkészült a nautikai, informatikai és műszaki egyesített szakértői vélemény kiegészítése, amelyben a szakértők bővebben kitérnek a Hableány balesetének harmadik szereplője, a Viking Idun szállodahajó kapitányának felelősségére. Ezen kívül a Hableány két rádióját is visszaállították, amiből szintén fény derült egy fontos részletre.

Egy erdélyi polgármester lányának fizetett az újbudai önkormányzat milliókat a krumpliért tavaly

A XI. kerületben 2018-ban is volt krumplivásár: ennek során 10 kiló krumpliért csak 300 forintot kellett fizetnie a lakosoknak. Az olcsó krumpli azonban sok pénzébe került az adófizetőknek, és ráadásul a kereskedői profit Erdélybe vándorolt, egy olyan településre, amit Újbuda már eddig is bőkezűen támogatott, és ezen belül is a helyi polgármester lányát érte az a szerencse, hogy krumplit adhatott el a magyaroknak

Mészáros Lőrincék úgy is tudnak vasutat építeni, ha nem is ők nyertek a tenderen

A Rákos-Hatvan vasútvonal 150 milliárdos felújítását elvileg más cégekre bízták, Mészáros Lőrinc érdekeltségei nem voltak a nyertesek között. Ehhez képest úgy tűnik, mégis sikerült nekik is nyerni, még ha ez elsőre nem is látszódott.

Donald Trump a török gazdaság eltörlésével fenyeget a Twitteren

Fotó: Ron Sachs/CNP/Bloomberg via Getty Images

Amennyiben Törökország olyan lépést tesz, amelyet kimagasló és páratlan bölcsességem alapján megengedhetetlennek ítélek, abban az esetben tönkreteszem és eltörlöm a török gazdaságot

– ez a szöveg olvasható az Egyesült Államok elnökének friss Twitter-bejegyzésében. Mi az, ami miatt Donald Trump ilyen radikális lépéseket helyezett kilátásba? És mi a véleménye Trump álláspontjáról más politikusoknak?

Íme a ház, amit két villanyoszlop köré építenek Egerben

Meglepő látvány fogadja a járókelőket egy egri utcán: egy épülő házba beépítettek két ott lévő villanyoszlopot. Erre nyomós  okuk volt, ami a következő cikkből kiderül, ahol fotókon mutatják be a furcsa építményt.

A csütörtöki hidegfronttal nem érkezik jelentős eső

A következő hidegfront szerda éjjel, illetve csütörtök hajnalban éri el hazánkat, így átmenetileg pár fokos lehűlés következik, azonban a hét utolsó napjaitól kezdve megfordul a helyzet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Nem semmi, amit a britek csinálnak a koronavírus ellen

liner.hu9 órája

Kivonták a forgalomból a legismertebb gombaölőt

mezohir.hu11 órája

Dobó Kata titokban ment férjhez, kevesen tudtak a házasságról

femcafe.hu12 órája

Csodás hírek a királyi család háza táján: most jelentette be Katalin hercegné

life.hu14 órája

Az egyik legszebb erdélyi faluban nézhetünk körbe ebben a kisfilmben

travelo.hu14 órája

Tisztifőorvos: változtatunk az oltási stratégián

demokrata.hu14 órája

Annyian utasították vissza a kínai vakcinát a lakhelyén, hogy Sváby András hiába volt hátrébb a listán, máris sorra került, és ő igent mondott

propeller.hu18 órája

Évi 10 millió eurós fizetéssel csábítaná Gulácsi Pétert az Inter Olaszországba

igenyesferfi.hu19 órája