Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán beiktatásán

Startlap - Startlap
A teljes Orbán-rokonság, de még a ritkán látott Habony Árpád is meghallgatta a kormányfő rögtön 8 évre előre megtervezett programját. Esti hírösszefoglaló.

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán beiktatásán

Orbán Viktor hétfőn ötödik alkalommal tehette le a parlamentben miniszterelnöki esküjét, amelynek során ezúttal már nem is négy, hanem nyolc évre hirdette meg programját. A jeles eseményen a NER apraja-nagyja jelen volt, a teljes Orbán-rokonság, de még a ritkán látott Habony Árpád is megvillantotta magát. Galéria.

Gyurcsány Ferenc: A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük

A Demokratikus Koalíció elnöke napirend előtti felszólalásában fejtette ki, hogy a Fidesz-kormány “megtörte a népakaratot” és “tönkretette” Magyarországot. A válasz Kövér Lászlótól érkezett, mire Gyurcsány frakciója kivonult az ülésteremből. Mi történt? Innen kiderül.

Szijjártó Péter 7 ezer milliárd forintos kompenzációt vár az EU-tól

Thierry MonasseGetty Images

A külügyminiszter az orosz olajtól való függetlenedés okozta általános áremelkedések enyhítésére kérne 15-18 milliárd eurót az Európai Bizottságtól. Szijjártó Péter Orbán Viktor szavait ismételve a magyar gazdaságra ledobott “atombombának” nevezte az olajembargót, amely elfogadása esetén fizikailag válna lehetetlenné Magyarország működése. Bővebben.

Mit jelent Orbán Viktor legújabb, különös szállóigéje? 

Eb ura fakó, Ugocsa non coronat

– a frissen megválasztott miniszterelnök ezzel zárta beszédét hétfőn a Parlamentben. Orbán mondása azért is különleges, mert így együtt valószínűleg még soha nem hangzott el a két mondatrész, ezek ugyanis két különböző korból származnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Ursula von der Leyen gratulált Orbán Viktornak

Az Európai Bizottság elnökének üzenete egy órával azután érkezett, hogy Orbán Viktort ötödik alkalommal Magyarország miniszterelnökének választották. Von der Leyen személyes hangvételű gratulációja erre a linkre kattintva olvasható.

Lázár Jánoshoz kerülhet Budapest fejlesztése

MTIRosta Tibor

Sajtóhírek szerint Fürjes Balázs államtitkár már be is jelentette a hírt a Budapest Fejlesztési Központ felé. A beszélgetésen az is elhangzott, hogy a főváros fejlesztése immár nem élvez prioritást. Részletek.

Egy hatemeletes épület negyede leomlott a 12. kerületben

Gigantikus lyuk tátong a Böszörményi úton álló, bontásra ítélt ingatlanon. Az épület darabjai az útra hullottak, a katasztrófavédelem keresőkutyás egysége a helyszínre vonult, lezárásokat rendeltek el, több BKK-járat közlekedése megváltozott. Ha kíváncsi vagy a helyszíni felvételekre, és arra, hogy mi történt pontosan, akkor itt folytasd az olvasást.

Leváltották az ukrán területi védelmi erők vezetőjét

Az ukrán védelmi minisztérium indoklást sem fűzött a váratlan személycseréhez. Részletek.

Simicskó István lett az öttusaszövetség elnöke

Az egészségügyi okok miatt leköszönő 82 éves Bretz Gyula helyére 59-ből 59 szavazattal választották meg a KDNP frakcióvezetőjét. A posztért egyedüli jelöltként Simicskó István indult. A válságba került sportág új szövetségi vezetője beszédében Charles Darwint idézte. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...