Varga Mihály: A további gázkészletek beszerzésének nincs költségvetési akadálya

Startlap - Startlap
A gazdasági kabinet összeült, a kormány bármennyi pénzért vásárolhat gázt. Esti hírösszefoglaló.

Varga Mihály: A további gázkészletek beszerzésének nincs költségvetési akadálya

A pénzügyminiszter hétfő délután, a gazdasági kabinet ülését követően erősítette meg, hogy a kormány bármennyi pénzért vásárolhat gázt. Részletek.

Itt a vége: Novák Katalin aláírta a kata-törvényt

Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés

– közölte az államfő, aki a rendkívüli időkre hivatkozva írta alá a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Novák Katalin hozzátette, ígéretet kapott arra, hogy “megnyugtató válaszok” születnek majd a “jogosan felmerülő” kérdésekre. Bővebben.

Brüsszelben pénzért hajbókol, itthon Brüsszelt okolja a fokozódó helyzet miatt a kormány

Először ülésezett az Országgyűlés azóta, hogy a fideszes többség elfogadta a kata-törvényt, illetve bejelentették a rezsicsökkentés szigorítását. Miközben parlamentben az “elhibázott” brüsszeli politikát és a háborút kiáltották ki fő ellenséggé, Navracsics Tibor és Varga Judit korábban elképzelhetetlennek gondolt lépésekre készek Brüsszelben annak érdekében, hogy Magyarország is részesüljön az uniós újjáépítési alap forrásaiból. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Itt a rendőrség magyarázata arra, miért használtak sokkolót a tüntetőkön

MTI/Koszticsák Szilárd

A futárok által a katás szigorítás ellen szervezett szervezett, forgalombénító demonstráción videófelvétel is készült az egyik résztvevőről, aki a földön ült, miközben egy egyenruhás sokkolót vetett be ellene. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki. Bővebben.

Toroczkai László: Szégyellnivaló a kormány politikája

A Mi Hazánk elnöke szerint a kormány maga teremtette meg szorult helyzetét, hiába látszódott, hogy világpolitikai átalakulás zajlik, semmit sem tettek. Toroczkai a rezsicsökkentésről a Parlamentben elmondta, hazudott a kormány, és jelezte, ő maga most is támogatná a katás adófizetés rendszerét. Bővebben.

Azerbajdzsán megduplázza az EU-ba küldött földgázt

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfő reggel utazott Bakuba, hogy az Európai Unióba irányuló energiaellátás növeléséről tárgyaljanak Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel. Von der Leyen a közös sajtótájékoztatón kijelentette: Azerbajdzsán “kulcsfontosságú partner” az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való elszakadás folyamatában. További információkért katt ide.

Újabb szankciókról született megállapodás Brüsszelben Oroszország ellen

A hírről alapos beszámolót nyújtó Szijjártó Péter közölte, “nem szerepel semmilyen korlátozás sem az energiahordozók szállítására” a jelenleg elfogadott intézkedések között. A külügyminiszter úgy véli, “nem túlzás kimondani, hogy félrekalkuláció történt”, amikor Európa válaszolt az orosz offenzívára. Részletek.

Albániában terjeszkedik az OTP

MTI Fotó: Nemes János

Az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy lezárult az Alpha Bank Albánia megvásárlására irányuló tranzakció. Ezzel az OTP Bank a mérlegfőösszeg szerint ötödik, ügyfélhitel-állomány alapján pedig a harmadik legnagyobb helyi piaci szereplővé válik az országban. Részletek.

Távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről Märcz Tamás

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) hétfői elnökségi ülésén, közös megegyezéssel született meg a döntés a szövetségi kapitány leváltásáról. Ugyan az MVLSZ oldalán hosszasan sorolják a sportoló érdemeit, azt is megjegyzik, hogy egy vb-7. hely magyarázkodásra ad okot. Märcz Tamás vezetése alatt 2020-ban Európa-bajnok, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes, 2021-ben olimpiai bronzérmes lett a válogatott. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Vajda János)

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó: Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen...

képcím

Putyin közölte a feltételeit az azonnali tűzszünetért

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...