Varga Judit: Magyarország sok EU-tagállamot megelőz igazságügyben

Startlap - Startlap
Kifejtette a véleményét az utóbbi idők legnagyobb pedofil botrányáról is. Esti hírösszefoglaló.

Rabosították a Momentum kispesti képviselőjét

Feljelentették Paróczai Anikót, XIX. kerületi momentumos képviselőt becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát. Hogy miként jutott az ügy innen egészen a rabosításig, az idekattintva azonnal ki fog derülni. 

Varga Judit szerint hazánk több uniós országot megelőz az igazságszolgáltatás terén

A miniszter asszony  a Kossuth rádióban adott interjút, melynek során kitért az EU helyreállítási csomagjára, a Kaleta-ügyre, valamint arra, mit is szándékoznak tenni a Fidesz által csak “börtönbiznisznek” nevezett jelenség ellen. Részletek

Brutális emberrablás Budapesten: két napon át kínoztak egy férfit

Húszmillió forint váltságdíjat követeltek elrablói egy budapesti férfitől, akit csaknem két napon át kínoztak, több csontját is eltörték – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. A megdöbbentő sztori errefelé teljesedik ki. 

Kaleta Gábor ügyvédje búcsút int a szexuális abúzust átélt gyerekeket segítő egyesületnek

Fotó: MTI

A Hvg.hu közölte a hírt, miszerint Mester Csaba jogász kilép a a Fehér Liliom Egyesületből, melynek évek óta tagja. Az ügyben azonban feltűnt még egy csavar, mégpedig a közösség vezetőjének nyilatkozata, amelyről errefelé lehet többet megtudni. 

Nemzeti konzultáció: kiderült, mennyibe került összesen

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden este összesítést közölt arról, hogy 2016-tól 2020-ig mennyibe is kerültek a nemzeti konzultációk. Az összeget, illetve azt, hogy időnként milyen költségek merültek is fel, innen tudhatjuk meg.

Iskolaőrség: nyilvánosan elérhető a lista, mely intézményekben lesznek

Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök. A lajstrom idekattintva érhető el. 

Két magyar politikus vállalja Bogdán László temetésének költségét

A képviselők arról is beszéltek, miért is vállalták a tragikus hirtelenséggel elhunyt polgármester végső búcsúztatásának árát. Részletek

Új tantárgy jön az iskolákban szeptembertől

A hagyományos informatikaórák helyett az általános és középiskolákban szeptemberben új tantárgy jelenik meg. Ráadásul általános iskola 3. osztályától a gimnáziumok 11. évfolyamáig kíséri el a diákokat. Részletek.

Lemondott a Volánbusz éléről Dávid Ilona

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2010-ban lett a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, majd 2012–2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be 2018-ban került a Volánbusz és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatói székébe. 2019. október 1-jétől a regionális közlekedési központok beolvadásával létrejött Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. Lemondásának hátterét ez a cikk mutatja be. 

Harcba szálltak a szomszédok a Bessenyei–Rogán-villa transzformátorállomása ellen

A több, mint 1000 négyzetméteres ingatlant Sarka Kata jelenlegi férje, a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, Bessenyei István építtette. 2019 szeptemberében ide költözött Rogán Antal és felesége. Miután elváltak, már csak Rogán-Gaál Cecília lakja az épületet. Hogy a szomszédság milyen harcba is szállt a házhoz tervezett transzformátorállomás miatt. illetve miért is kellett kihívni a rendőröket, az innen azonnal megtudható.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Reuters: 6400 milliárd forintnyi uniós támogatást vonhatnak el...

képcím

Reuters: az eddiginél is több pénzt tarthat vissza Brüsszel...

képcím

Bruttó 660 ezres alapbérért és több százezres juttatásért...