Váratlan fordulat a Nyíregyházán talált halott csecsemő ügyében

Startlap - Startlap
A kukák mellé kirakott kisbaba anyját még mindig nem azonosították be.

Még mindig nem derült ki a Nyíregyházán talált elhunyt kisbaba személyazonossága, viszont a rendőrség időközben megszüntette a nyomozást – írja a Bors.

Tavaly november 19-én, egy társasház szomszédszágában, a kukák mellett találtak rá egy csecsemő holttestére. A pici teljesen meztelen volt, a köldökzsinórt sem vágták le róla rendesen. A rendőrség a helyszínen talált véres póló segítségével azonosította az anya DNS-ét, de nem találtak egyezést a bűnügyi nyilvántartásban. 

Egy évvel ezelőtt emberölés miatt kezdtek nyomozni, nemrégiben azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyész határozata nyomán büncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. A lap úgy tudja, az orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a baba már nem élt a szülés pillanatában, így tehát anyja nem követett el gyilkosságot.

Az ügyben megkérdezett jogi szakértő szerint azonban a gyermek édesanyja ebben az esetben is törvénysértést követett el, mivel “a bomló holttest környezetkárosítási és közegészségügyi szempontból aggályos”. A rendőrség közérdekből nyilvános körözései között egyébként még mindig megtalálható a csecsemő ismeretlen holttestének leírása.

Ez is érdekelhet

képcím

Megöltek egy ismert amerikai újságírót Irpinyben

képcím

Felismered a magyar kertek legszebb virágait? Kvíz

képcím

Megszólalt Szilágyi Liliána apja