Kiemelt Hírek 2021. október 19.

Változhatnak a válás szabályai - Varga Judit benyújtotta a törvénymódosítási javaslatot

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 19.
Állítólag egy nagy konfliktusforrást szüntetne meg és nagyobb mozgásteret adna a bírónak a tervezett módosítás. Délelőtti hírösszefoglaló.

JOHN THYS / POOL / AFP

Változhatnak a válás szabályai

Varga Judit a minap nyújtotta be azt a salátatörvényt, amely átírná a Polgári törvénykönyvet. Az igazságügyi miniszter szerint módosítása a gyermekek érdekét szolgálja és egy nagy konfliktusforrást szüntet meg. Miről van szó? Innen kiderül.

Vattay Gábor elmondta, szerinte meddig tarthat a járvány negyedik hulláma

Az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetőjének prognózisából az is kiderül, mennyi áldozattal lehet számolni. Az aggasztó jelentést itt olvashatod.

Megvan az első komoly jele, hogy csődök jöhetnek a magyar árampiacon

Getty Images

Az egyik energiakereskedő csak egy jogi kiskapunak köszönhetően kerülte el az összeomlást, a hatóság vizsgálódik, a piacon csődöktől tartanak. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Tényleg olyan jól áll a gazdaság, ahogy Orbán mondja?

Igaz, Magyarország gazdasági növekedése európai viszonylatban is jól mutat, visszakapaszkodtunk már a 2019-es, válság előtti szintre, de látszanak annak jelei is, hogy a hatalmas összegű és megkérdőjelezhető célú költekezésnek meglesz a böjtje. Részletek.

85 ezren költöztek el Budapestről tavaly

A keleti megyékben továbbra is fogyóban van a népesség, aki pedig a fővárosban marad, inkább a külső kerületekbe költözik. De hol talált új otthonra a fővárost elhagyó több tízezer ember? Innen kiderül.

Koronavírus itthon: 999 beteget ápolnak kórházban

A hétfői nap hivatalos járványügyi statisztikáit ebben a cikkben ismertetik.

Így venné meg az állam Ferihegyet

Ferenc Isza / AFP

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason. A kormányfő hozzátette: a vásárlás bármelyik pillanatban lezárulhat. Bővebben.

Változás a húskínálatban az Aldi magyarországi üzleteiben

A hústermékeknél már megtörtént, de hamarosan más termékkörökben is komoly változtatásokat hajt végre az üzletlánc. Ha kíváncsi vagy, mi vár a vásárlókra az Aldiban, kattints erre a linkre.

Ezek a 2021-es szezon legjobb téli gumijai

Idén sem marad el a tél, így előbb-utóbb kell majd az évszakhoz passzoló gumi is. A Vezess.hu segít a választásban, hogy melyiket érdemes megvenni, és melyiket kell messze elkerülni. Íme.

Egy időre búcsút vehetünk a fagyos reggelektől

A következő napokban számottevően melegszik időjárásunk. A hét közepén pedig már több felhő lesz felettünk, amely megakadályozza az erős éjszakai lehűlést. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon