Változás jön a gyógyszerkiváltásnál

Startlap - Startlap
A veszélyhelyzet lejártával ismét módosul kicsit a patikai és háziorvosi ügyintézés. Esti hírösszefoglaló.

Megszűnik az eReceptek egyszerűsített kiváltása, de lesz olyan változás, ami marad

Úgy tűnik, a veszélyhelyzet hivatalos lezárása után 90 nappal megszűnik több lehetőség, amit az eRecepttel kapcsolatban vezettek be erre az időszakra. Lesznek olyan könnyítések is, amiket egyelőre nem törölnek el. A témáról Mázi Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) modulfelelős csoportvezetője tájékoztat ebben a cikkben.

Használhatatlanná vált a medence az uszodában, amit hétmilliárdért adtak át a választás előtt

A tavalyi önkormányzati választások előtt a II. kerület akkori fideszes vezetése gyorsan átadta még a Gyarmati Dezső Uszodát. A létesítmény eddig sem volt problémamentes, viszont most nagy baj történt vele: tönkrement a medence. Minderről bővebben itt írnak.

Nyolc embert előállítottak és 34 feljelentést tettek a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén, verekedés is volt

Csütörtök délután demonstrációt tartott a Mi Hazánk Mozgalom az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székháza előtt a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság miatt. A rendőrség nem engedélyezte a tüntetést, de nem oszlatták fel a tömeget, akikhez később fociultrák is csatlakoztak. A sajtóhírek szerint a késelés elkövetője nem cigány származású, ugyanakkor a felszólaló politikusok cigánybűnözésről beszéltek. Ebben a cikkben egy videót találsz a rendezvényről, ha ide kattintasz, akkor pedig a rendőrség közleményét olvashatod el arról, milyen intézkedésekre került sor.

Müller Cecília: összesen 50 gyerek fertőződött meg koronavírussal

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Péntek délelőtt sem maradt el az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatója. Az eseményt Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára nyitotta, aki a munkahelyvédelmi és munkahely-teremtési támogatásokról, és a jogosítvány megszerzésével kapcsolatban adott tájékoztatástMüller Cecília országos tisztifőorvos értékelte a reggel közölt adatokatKis Róbert rendőr alezredes egy magyar fejlesztésű lélegeztetőgépről beszélt. Ezenkívül újságírói kérdésre egyebek mellett felmerült a szabadtéri rendezvények, a Bujákon és Budaörsön végzett tesztek, valamint a gyereknap témája. Ebben a cikkben összefoglalták az eseményen elhangzott legfontosabb információkat.

Mészáros Lőrinc barátjának cége döntötte meg a magyar építőipar árbevételi rekordját

Döbbenetes számokkal zárta a tavalyi évet az állami útépítési tendereken rendre taroló Duna Aszfalt Kft.: Szíjj László vállalata több mint 157 milliárdos árbevételt ért el Magyarországon, amiből vaskos adózott nyereséget termeltek, és mindkét összeggel megdöntötték a teljes magyar építőipar történetének rekordját. A cégről és az eredményeiről itt olvashatsz tovább.

Visszavonta a határozatát a rendőrség: mégsem kell kifizetnie a 200 ezres bírságot a kijárási korlátozás miatt megbüntetett három fiatalnak

Amilyen különösen indult, olyan ellentmondásosan is végződött annak a három fiatalnak az ügye, akiket a rendőrség május 1-jén 200 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezett. A huszonévesek igazoltatását a gyorsulási versenyek helyszínével kötötték össze, ők viszont azt mondták, egyikük édesanyját látogatták meg vidéken. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Toplistás körözöttet fogott a rendőrség Józsefvárosban, videóra vették az akciót

A Józsefvárosban ma reggel negyed kilenckor elfogtak a rendőrök egy 47 éves férfit, aki ellen huszonhárom elfogatóparancs volt érvényben különböző csalások miatt. A toplistás körözöttek listáján szerelő S. Tibor már évek óta bújkált. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Rápirít a Facebook a kamuprofilokra: igazoltatják az egyéni felhasználókat

Fotó: Chesnot/Getty Images

Alapos ellenőrzés alá veti a Facebook a hamis profilokat: az oldalak üzemeltetői után most az egyéni felhasználókat fogják arra kérni, hogy személyazonosságukat igazolják valamilyen dokumentummal. Aki megtagadja az adatszolgáltatást, arra komoly szankciók várnak. Részletek itt.

Őszig minden hétvégén lezárják a belváros egy részét az autósok elől

Karácsony Gergely főpolgármester a Restart Budapest címmel indított beszélgetéssorozat második alkalmán jelentette be, hogy az eddigi sikeres próbálkozásokra való tekintettel szeptemberig minden hétvégén lezárják az autósok elől a Duna-part egy szakaszát. További információkat ebben a cikkben találsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Főleg rendőrnők vártak az anyák napi tüntetőkre a...

képcím

Újabb szerbiai mészárlás: fotókon a hajtóvadászat

képcím

Újra kordonbontás volt a Karmelitánál, ismét könnygázt...