Üzent a kormány: hamarosan változik a KRESZ Magyarországon

Startlap - Startlap
A három éve zajló egyeztetések a végéhez értek. A témáról Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatott. Reggeli hírösszefoglaló.

Üzent az államtitkár: hamarosan változik a KRESZ Magyarországon

A három éve zajló egyeztetések a végéhez értek. A témáról Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatott. További információkért katt ide.

Nagy meglepetésben lesz részed, ha máris vásárolni indulsz: nem minden üzlet áll készen a nyitásra

Még a nagy láncok sem tudták elég gyorsan követni Orbán Viktor keddi bejelentését, illetve a  szerdától megváltozott szabályokat. Hogyan készülnek a nyitásra a népszerű boltok? A folytatásért ide kattints.

Orbán Viktor az EU-támogatások miatt vált dimenziót a magyar gazdaságban

Január óta egymás után érkeznek a kormányzati nyilatkozatok az Orbán Viktor által “dimenzióváltásként” aposztrofált gazdasági váltásáról, amit a kormányfő szerint “ma még kevesen értenek”. Még új államtitkárság is született, aminek a nevében szerepel, hogy a körforgásos gazdaság fejlesztése érdekében hozták létre. A dolog hátterében az EU-tól érkező 2600 milliárd forint áll. Mi az a körforgásos gazdaság, és hogyan aktivizálta magát a kormány a cél érdekében? Ebből a cikkből megtudhatod.

Miért rúgta ki a Hertha Petry Zsoltot?

Fotó: Marco Leipold/City-Press via Getty Images

Nagy vitát kavart, hogy két nappal Petry Magyar Nemzetben adott interjúja után a berlini klub kirúgta a kapusedzőt. A döntést a toleranciával indokolták – összefér ez azzal, hogy valakit elbocsátanak a véleménye miatt? És a magyar kormánypropagandát idéző gondolatvilág a bevándorlásról a kirekesztés ellen zéró toleranciát hirdető nyugat-európai futballal? Erről szól ez a cikk.

Az SZFE kancellárjának nem tetszik, hogy a fideszes hatalomátvétel miatt távozó diákokat átvennék külföldi egyetemek

A Magyar Nemzet értesülései szerint Szarka Gábor levélben figyelmezteti a diplomamentő programban közreműködő öt egyetemet a magyar jogszabályokra. Minderről bővebben itt írnak.

Nagyot ugrott az elhunytak száma egy nap alatt

Ismét közzétették a hivatalos, járványügyi adatokat. Részletek itt.

Az SZTE 700 milliós takarítási munkáját az egyetem egyik dolgozójának adták, közbeszerzés nélkül

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) január elseje óta új cég takarít az eddigi ár többszöröséért. A vállalkozás korábbi tulajdonosa a szerződéskötés pillanatában éppen az egyetem beszerzési részlegének egyik munkatársa volt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Napi 3 millió embert oltanak be az USA-ban

Fotó: Michael Ciaglo/Getty Images

Joe Biden hivatalba lépése óta 150 millió oltást adtak be, több mint 62 millió ember az összes szükséges oltását megkapta. Bővebben.

Napokon belül ismét tavasziasra fordul az időjárás

Pénteken jelentős enyhülés kezdődik, hétvégén akár 20 fok  is lehet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak