Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a következők"

Startlap - Startlap
"Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz" - válaszolta Ljubov Nepop a miniszterelnök reggeli interjújára. Esti hírösszefoglaló.

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: “Ti lesztek a következők”

Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb?

Ljubov Nepop a magyar miniszterelnök reggeli interjújára és a kormány látványos passzivitására reagált nagyon kemény szavakkal egy zártkörű konferencián. Bővebben.

“Most nem a lakásról kell gondolkodni, hanem az életről” – közölték a menekültek Orbánnal, aki a házukról kérdezett

“Határtalan segítség” címmel videó jelent meg a kormányfő Facebook-oldalán, amelyen feltehetően a Tarpa SC edzőjének Zaporozsjlből érkezett családtagjai láthatók a miniszterelnökkel. “Fáj nekik ez az egész” – mondja a tolmács, az ukránok a szemüket törölgetik, Orbán Viktor pedig azt válaszolja, “hát hogyne, háború van”. Íme a felvétel.

A BKK is bejelentette, hogy hétfőtől nem kell a maszk

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón számolt be a járványügyi korlátozások enyhítéséről. Rendelet még nem született, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményt adott ki, amely itt olvasható.

Márki-Zay: Vasárnap a köztévé épülete előtt tüntetünk

Az egyesült ellenzék miniszterelök-jelöltje a Facebookon hirdetett újabb demonstrációt. Bővebben.

A Fidesz aktivistáinak szóló választási érvelőkártya nyolc pontban sorolja Gyurcsány Ferenc bűneit

MTI/Koszticsák Szilárd

A kormánypárt által kiadott segédlet minden témaköre Gyurcsány Ferencről szól, de ha valakinek nem lenne világos a lényeg, a szövegbe még mintegy 30 helyen beleírták a DK-elnök nevét, aki másfél éve váltotta le a Fidesz korábbi ősellenségét, Soros Györgyöt és a migránsokat. A 24.hu birtokába került érvelőkártyákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ukrán külügyminisztérium: többen meghaltak a harcok miatt kigyulladt atomerőműnél

Az atomerőmű környékén emberek ezrei vannak, akiket lehetetlen evakuálni a folyamatos ágyútűz és harcok miatt. A tárca közleménye szerint ha megzavarják a nukleáris üzemanyag hűtési folyamatát, az helyrehozhatatlan károkkal járhat, a blokkon kívül elhelyezkedő tároló sérülése pedig nukleáris sugárzás kibocsátását okozhatja. Bővebben.

Magyarországon is lekapcsolnak két orosz csatornát, a BBC a darkwebet javasolja orosz olvasóinak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken jelentette be, hogy az Európai Unió Tanácsának rendelete értelmében nálunk is felfüggesztik két orosz televízió adását. További információkért katt ide.

Mindeközben a brit közszolgálati tévé részletes útmutatót tett közzé arról, hogyan érhetők el tartalmaik a darkweben keresztül, miután az oroszok letiltották az oldalukat. Részletek.

Tortával, lufival és közös énekléssel ünnepelték a hóesésben egy ukrajnai kislány születésnapját a román menekülttáborban

Arina hétéves lett, a tűzoltók és önkéntesek édesanyjával közösen meglepetésbulit szerveztek neki a sátor elé. Nem mindennapi videó következik.

Tömegek rohamozták meg az oroszországi IKEA üzleteket

Oroszországban és Fehéroroszországban felfüggesztette tevékenységét a svéd bútoráruház, ami az importot, az exportot, a termelést és a kiskereskedelmet egyaránt érinti. A helyszínen készült képeken látható, akkora sorokban kígyóztak az emberek a moszkvai és szentpétervári áruházakban, hogy hangosbemondóval kellett irányítani őket. Az IKEA bejelentése mintegy 15 ezer dolgozót érint, a vállalat ugyanakkor rendkívül nagy összegű azonnal támogatással segíti az ukrajnai menekülteket. Fotók és további részletek itt.

Vigyázat: sós rágcsálnivalót, kakaóport és tányért vontak ki a forgalomból

Alain LE BOT/Gamma-Rapho via Getty Images

Gombatoxin, melamin kioldódás, valamint fekete elszíneződés miatt döntött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, illetve a kereskedők az árucikkek eltávolításáról. A problémás termékeket többek között a Spar és az Auchan árusította. 

Bővebben:

(Címlapkép: MTI/Mónus Márton)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?