Utolsó útjára indult, gyászkoszorút kapott a balassagyarmati vonat

Startlap - Startlap
Korábban hiába kérte levélben Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor Lázár Jánost, hogy ne zárják be a város melletti vasútvonalat.

Hétfőn gyászkoszorúval felszerelve indult utolsó útjára egy vonat, mely az egyik megszűnő magyar vasútvonalat, a Balassagyarmat és Ipolytarnóc közötti részt temette – adta hírül a Telex. Itt is, mint Magyarországon oly sok helyen, az utolsó járat Bzmot sorozatú motorvonat volt. 

A jármű az elmúlt időszakban azért került a címlapokra, mivel Hodásznál egy ilyennek forrósodott a hűtővize, több embert is megégetve. Itt ilyesmi természetesen nem történt, legfeljebb soha nem múló emlékeket hagyott a tova gördülő mozdony, bár abból biztosan volt jócskán. 

 

A vonatra kerülő koszorú szalagjának egyik felén „Balassagyarmat – Losonc vasútvonal élt: 127 évet” volt látható, míg a másikon a “Feltámadunk” felirat volt olvasható.

Ezt a vonalat egyébként pont augusztus 1-re újítják fel, az árvízkárok után.  A MÁV szerint a bezárt vonalak mentén autóbuszok veszik át a személyszállítást a vonatok helyett.

Ez is érdekelhet

képcím

Elütött két embert a Nyírség InterCity

képcím

Vihar: közel húszan megsérültek egy buszbalesetben, 14...

képcím

A MÁV már a faleveleket is okolja a késések miatt