Utasonként 10-15 eurós adót vet ki a kormány a légitársaságokra

Startlap - Startlap
A repülőtársaságoknak is fizetniük kell. Esti hírösszefoglaló.

Minden légitársaságnak adóznia kell az utasai után Magyarországon

Nagy Márton miniszter hosszasan sorolta ma a kormányinfón, hogy a gazdaság mely különböző ágazatai állják a különadót. Némi meglepetésre belekerültek a légitársaságok, és az is kiderült mennyit kell majd fizetniük utasonként. Íme

Már Aszódnál bukkant fel a titokzatos medve

Oso pardo adulto saludando con la garra

Micimackó rokona Acsa és Püspökhatvan között kószált korábban, csütörtökön éjjel azonban már Aszódnál látták a medvét.  Ráadásul nem kis időt töltött a helyszínen. Íme. A medve felbukkanását jelző egyik poszt olvasója szerint egyébként a bundás álcázott orosz megfigyelő. Ez utóbbit feltételezést egyelőre még sehol nem erősítették meg. 

Kemenesi Gábor virológus szerint látszólag kezd csak európai járvánnyá kinőni magát a majomhimlő

A pécsi virológus kijelentése kissé érthetetlennek tűnik egy laikus számára, de a szakember magyarázatot ad rá. Állítását errefelé fogja indokolni.

14 ezer magyarral több dolgozik külföldön, mint tavaly ilyenkor

A hazai foglalkoztatottságról tett közzé adatokat a Központi Statisztikai Hivatal, amely kitért arra is, hogy mennyivel dolgoznak többen idehaza 2021 óta, illetve mennyivel növekedett az átlagos munkakeresés ideje. Részletek.

Meggyanúsították a Dunába fulladt lány párját

Az eset ugyan még tavaly nyáron történt, de az akkor szerencsétlenül járt 22 éves lány párját most hallgatták ki gyanúsítottként. Részletek.

Házi őrizetbe vették a korábbi moldovai államfőt

A chisinaui bíróság elrendelte Igor Dodon korábbi moldovai államfő, a Moldovai-Orosz Üzleti Unió vezetőjének 30 napos házi őrizetbe helyezését. Hogy miért is döntöttek így, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Végre: pénteken Szlovákiában elkezdik a mentési munkálatokat a Sajón

Mindezt Ján Budaj, szlovák környezetvédelmi miniszter jelentette be. A Sajó szlovákiai szakaszán először február közepén észlelték a folyó vizének vöröses elszíneződését. Az óriási természetkárosításról itt lehet mindent megtudni. 

Kifogták minden idők legnagyobb Tisza-tavi pontyát

Napról napra egyre nagyobb halak akadnak horogra a III. International Carp Marathon (ICM), a Tisza-tó egyik legnagyobb horgászversenyén, amely május 23-tól 28-ig tart. Mutatunk is a versengésről egy kapitális példányt.

Barlangot találhattak egy megsüllyedt járda alatt a II. kerületben

Fotó: Getty Images

Lakossági bejelentés alapján elkezdték javítani a járdát a második kerületi Alsó Törökvész úton, amikor is bontás közben hasadékra bukkantak az önkormányzat munkatársai. Mutatjuk is milyenre.

Ez is érdekelhet

képcím

Vármegyéket és főispánokat vezetne be Magyarországon Varga...

képcím

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

képcím

Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ