Urrá kell lennünk az okostelefonokon, mert szörnyetegként zabálnak fel minket

Az okostelefonok és a tabletek pár év alatt terjedtek el és lettek alapvető használati tárgyak a háztartások igen nagy részében. Egy most bemutatott dokumentumfilm rávilágít arra, hogy milyen káros ennek a hatása az emberiségre.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-23 11:37

Fotó: thinkstockphotos.com

Telefonozunk a buszon, az iskolában, a munkahelyen, a wc-n ülve, a hálószobában, telefonozunk mindenhol. Az idő és az élet, a szép tájak, a környezet úgy rohan el mellettünk, hogy szinte észre sem vesszük őket. Az okostelefonok sajnos megfertőzték a mindennapjainkat, s ugyan sok előnyt is hordoznak, összességében többet ártanak az emberiségnek. Ugyanis észre sem vesszük, hogy gondolkodás, olvasás helyett csak közösségi oldalak posztjait böngésszük, a világ szépségét, s talán legfontosabb, a világ meghatározó lépéseit, történéseit elmulasztjuk.

Mivel a telefongyártó és szolgáltató cégek felelőssége ebben a kérdésben egyre jelentősebb, így a vállalatok igyekeznek ennek elegettéve felhívni a figyelmet arra, hogy milyen káros lehet, ha nem uraljuk ezeket az eszközöket – olvasható az Index.hu-n.

A Vodafone például egy amerikai dokumentumfilmet mutatott be egy sajtóvetítésen, ami a képernyőfüggőségről szól és azt vizsgálja, hogy milyen hatással vannak ezek az okoseszközök a tinédzserek életére. A cél egyértelműen az, hogy terítékre kerülje ez a téma, s felhívja a családok figyelmét arra, hogy milyen káros, ha a gyerekek túl sokat telefonoznak.

A Screenagers nem akarja feltalálni a spanyolviaszt, hanem egyszerűen bemutatja a napi rutint, mint hogy az okostelefonok, hogyan fertőzik meg a tantermeket és vonják magukra a figyelmet, ráadásul azt is kimondja, amivel nem szívesen nézünk szembe: nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is függők nagyrészt, így az idősebb felhasználóknak is tudatosabbnak kell lennie.

Mai nap hírei

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu4 órája

Milliós jutalmakat is osztottak a fővárosi önkormányzat tanácsadóinak

444.hu5 órája

Pelosi: „ténylegesen elvesztettük ártatlanságunkat”

demokrata.hu5 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu5 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu8 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu8 órája

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu19 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu19 órája