Ünnepnappá nyilvánították a románok a trianoni békeszerződés évfordulóját

Startlap - Startlap
A román államfő többször ellenkezett a törvény kihirdetése ellen. Esti hírösszefoglaló.

Ünnepnappá nyilvánították a románok a trianoni békeszerződés évfordulóját

Klaus Iohannis román államfő többször ellenkezett, de végül kihirdette a törvényt, amelynek értelmében június 4-ről ezentúl országszerte ünnepként emlékeznek meg. Bővebben.

A magyarok túlnyomó többsége nem kéri a koronavírus elleni vakcinát

Meglepő, és egyben lesújtó eredményre jutott az Euronews reprezentatív kutatása, amelyben magyarokat kérdeztek arról, beadatnák-e a koronavírus elleni vakcinát. A pontos számokért ide kell kattintani.

Ilyen az, amikor Varga Juditot a BBC díjnyertes újságírója kérdezi

Az igazságügyi minisztert a BBC HARDtalk című műsorában a díjnyertes veterán újságíró, Stephen Sackur kérdezte például a sajtószabadságról, az Indexről, a CEU-ról, a jogállamisági vitákról, és Orbán Viktor Soros Györgyre irányuló megszállottságáról. Varga Judit kommentárja szerint

volt minden, mint a búcsúban: kérdések helyett unalomig ismert vádaskodás, elfogulatlanság BBC módra, tények helyett liberális lózungok, bűnbakgyártás, zsarolás és néhány megmosolyogtató dezinformáció.

A riporter azonban inkább arra emlékeztette Vargát, hogy nem mindig sikerül a konkrét kérdésekre válaszolnia. A hvg.hu végignézte a beszélgetést, hogy neked ne kelljen, és ebben a cikkben összefoglalták a legizgalmasabb momentumokat.

Vigyázat: Ha ezt olvasod a nyugtán, átverésről van szó

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a közelgő nagy karácsonyi bevásárlási roham apropóján összegyűjtötte, mire kell figyelnünk ha online vásárolunk. Sajnos teljesen mindegy, hogy a nagy, népszerű cégeket választjuk, náluk ugyanúgy előfordul a vásárlókat megkárosító jogszabályellenes gyakorlat. Bővebben.

A Pfizer-BioNTech vakcina még az először közölt adatoknál is hatékonyabb

Csupa jó hírrel zárult a 43 ezer ember részvételével tesztelt oltóanyag végső eredményeinek feldolgozása. A vakcina nemcsak hatékonyabb, de a mellékhatás is kevés, ráadásul az időseknek is megfelelő. A Pfizer-féle szer egyetlen dologban rosszabbul teljesít, mint a Moderna által fejlesztett vakcina. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Drámaian megnőtt az alulteljesítők aránya a magyar iskolások között

A magyar tizenöt évesek alapkészségeinek átlagos szintje 2009 óta jelentősen elmarad az EU-s átlagtől, sőt, folyamatosan romlik. Az Európai Bizottság Oktatásügyi, Ifjúságpolitikai, Sportügyi és Kulturális Főigazgatósága friss tanulmányában rémisztő számokat hozott nyilvánosságra. További információkért katt ide.

Ha van benne egy fontos hatóanyag, a koronavírus 99,9 százalékával végezhetnek a szájvizek

A Cardiffi Egyetem tudósai folytatták a szájvizek víruellenes hatékonyságára vonatkozó kutatásokat, és nagyon ígéretes megállapításokra jutottak. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a szájvizek alkalmazhatósága limitált. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor egy hatalmas hős a holland szélsőjobb szerint

Míg a holland miniszterelnök számára a jogállamiság a minimum, szélsőjobboldali ellenlábasa, Geert Wilders hősként tiszteli Orbán Viktort, amiért megtorpedózza az uniós költségvetést. Így a hollandok saját magukra költhetnének 100 milliárd eurót. A vitáról ebben a cikkben olvashatsz.

Vlagyimir Putyin elismerte, hogy bizonyos orosz régiókban nagyon súlyos járványhelyzettel küzdenek

Fotó: Alexei NikolskyTASS via Getty Images

Az orosz elnök a szerdai kormányülésen beszélt az új koronavírus aggasztó halálozási arányáról, és felszólította a régiók vezetőit, hogy ne kozmetikázzák a tényállást. Az oroszországi járványhelyzetet ebben a cikkben ismertetik.

A kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

A témáról Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatott szerdán az Országgyűlésben. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben

képcím

Nyilatkozott a polgármester, aki betiltotta Orbánék rendezvényét

képcím

Félbeszakították Orbán Viktorék brüsszeli konferenciáját