Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben

Startlap - Startlap
Egy óvoda és egy lakóépület közelében csapódott a földbe egy helikopter szerda reggel Brovariban, Kijev egyik külvárosában – írja az MTI.

Kijev megye kormányzója, Olekszij Kuleba közölte, hogy a helikopter egy óvoda és egy lakóház mellett zuhant le. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki. “A tragédia idején gyerekek és óvónők voltak az intézményben, de mostanra mindenkit kimenekítettünk” – közölte Kuleba.

A Censor.net ukrán portál a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy a balesetnek 18 halálos áldozata van, köztük három gyerek. E forrás szerint 14 felnőtt és 12 gyermek megsérült. Korábban az ukrán rendőrség 16 ember haláláról számolt be.

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben

Fotó megosztása:

Ihor Klimenko országos rendőrfőnök azt mondta, hogy a halottak közül kilencen a helikopter fedélzetén voltak.

Sajtóértesülések szerint a fedélzeten volt Denisz Monasztirszkij belügyminiszter, valamint első helyettese, Jevhenyij Jenyin, valamint Jurij Lubkovics államtitkár.

Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője egy tévéadásban elmondta, hogy a Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálathoz tartozott.

 

Címlapkép: Sergei SUPINSKY / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Ámokfutásként tartják számon a hamburgi lövöldözést - újabb...

képcím

Hamburgi ámokfutás: a lövöldözés elkövetője is a halottak...