Ukrajna: Többen menekülnek Magyarország irányába

Startlap - Startlap
Szemtanúk beszámolói szerint óriási sorok alakultak ki a kárpátaljai határátkelőknél és a közelükben található benzinkutaknál. Délelőtti hírösszefoglaló.

A Kárpátalja.ma portál csütörtök délelőtti beszámolója szerint az országban kialakult helyzet miatt az emberek megrohamozták a boltokat és a benzinkutakat, a bevezetett hadiállapot miatt pedig többen elindultak Magyarország irányába – írja az MTI.

Mint korábban megírtuk, csütörtök hajnalban Oroszország teljes körű katonai támadást indított Ukrajna ellen. Az első órák történéseinek összefoglalóját itt találod.

Az északi szomszédunk területén zajló háború legfrissebb eseményeiről szóló percről percre tudósításért erre a linkre kattints.

Kiderült, hány ukrajnai menekültre számítanak Orbánék

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, még Ukrajna megtámadása előtt, meglátogatta a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központját. Az rtl.hu szúrta ki, hogy az erről a kormányfő oldalára feltöltött videón látszik egy térkép a Keleti Pajzs 2022 nevű katonai tervről. A térkép jobb felső sarkában pedig a kísérő szövegből kiderül, hány menekülttel számolnak a Kárpátokon túlról. Íme.

Zuhan a forint

Felbolydult a devizapiac, miután csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ez a trend a magyar devizát sem kerülte el. Részletek.

Hadházy szerint Horváth Csaba csak a jéghegy csúcsa

MTI/Mónus Márton

Házkutatás volt szerdán a zuglói polgármesteri hivatalban, egy önkormányzati cégnél és az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba otthonában is. Később kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt több helyszínen folytatott eljárást. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint “Horváth meggyanúsítása csak a jéghegy csúcsa, a felszín alatt ott van az egész Fidesz rendszere”. Az ügyről ebben a cikkben írnak bővebben.

Kis benzinkutakat segítő intézkedéseket jelentett be a kormány

György Lászó, az ITM államtitkára a Facebook-oldalán közölte, hogy a kormány “megismerve és megértve a kisbenzinkutak helyzetét” hat intézkedést hozott a megsegítésükre. A listát ebben a cikkben találod.

Bombaüzletet kötött Schadl a belvárossal

Négyzetméterenként 400 ezer forintot sem kellett fizetnie Schadl Györgynek, amikor megvett az V. kerülettől egy üzlethelyiséget 2019-ben. Az árat egy olyan jogi lehetőség, az elővásárlási jog átengedése teremtette meg, amivel korábban több belvárosi ingatlaneladásnál is éltek. Például egy olyannál, ami Orbán Viktor sajtósához, Kaminiski Fannyhoz volt köthető. Bővebben.

Koronavírus itthon: elhunyt 102 beteg, 165-en vannak lélegeztetőgépen

Illusztráció (JALAA MAREY / AFP)

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházban kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Pontos számok itt.

Megszületett az Építészeti Múzeumra kiírt tervpályázat eredménye

Két tervet díjaztak, további tízet megvételre javasoltak, azt azonban továbbra sem lehet tudni, milyen épületek születnek majd a területen. Ami tudható, azt ebben a cikkben foglalták össze.

16 fokot is mérhetünk a hidegfront előtt

Napfényes, igen enyhe napunk lesz, nyugati megyéinkben lesz a legmelegebb az idő. Pénteken hidegfront érkezik, mely visszaveti a hőmérsékletet. Ha érdekel, milyen mértékű lehűlés vár ránk, a részletes időjárás-előrejelzésből kiderül, itt.

 

A címlapkép illusztráció: járművek várakoznak üzemanyagra egy benzinkúton a kelet-ukrajnai Szeverodonyeckben 2022. február 24-én. (MTI/AP/Vadim Ghirda)

Ez is érdekelhet

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

képcím

Nő a feszültség az oroszok által megszállt atomerőműnél

képcím

Népszámlálás: kampányt indítanak az ateisták